Đilas odbio gostovanje na RTS-u, traži da se na javnom servisu govori o organizovanom kriminalu i korupciji

7
637

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije odbio poziv da učestvuje u jutarnjem programu RTS-a, u koji je pozvan da iznese stav prema ruskom napadu na Ukrajinu, zato što je taj stav u emisiji “Reč na reč“ već izneo predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao član koalicije.

Đilas je u otvorenom pismu čelnike RTS-a, kao i novinare informativno-političke redakcije, pozvao da ne ćute na teme od javnog interesa, i da organizuju emisije o “rastu cena i padu životnog standarda, organizovanom kriminalu, korupciji, problemima u poljoprivredi, stanju u zdravstvu“.

Ovo su problemi u Srbiji, i potrebno je da javni servis omogući svim političkim akterima da predstave svoje stavove, kao i predloge rešenja za njih – naveo je Đilas.

On je naveo da je insistiranje na temi – sukoba u Ukrajini, kao i većini ostalih tema koje RTS nameće, “u funkciji skrivanja haosa u Srbiji koji se vidi na svakom ćošku“.

Rast cena, priznanja policajaca da su u kriminal umešani visoki državni funkcioneri, izjave kriminalaca o svojim vezama sa vrhom policije i države, raspad EPS-a, protesti, strah i mrak su slika Srbije koju predvodi Aleksandar Vučić. Sve što on trenutno radi je da te teme potisne u drugi plan i u tome mu vi svesrdno pomažete. Ove teme ne postoje u informativnim emisijama RTS-a već godinama – ukazao je Đilas.

Izvor: Beta

Prethodni članakSudar u Prijevoru, žena (38) koja je izazvala udes teško povređena, u jednom autu bilo troje dece
Sledeći članakDragan Arsić, košarkaška legenda: Ciboni sam dao 47 poena posle burne noći u Zagrebu

7 KOMENTARA

  1. Ko o čemu k..va o poštenju. Tako u Đilas. Možda je neko pao na glavu pa sve zaboravio, ali mnogi nisu. Ja uglavnom gledam Rts, i kad bih video Đilasa odmah bi prebacio na drugi kanal. Nemam uši i oči za bacanje. Moj izbor.

  2. To je nekada, doduše kratko vreme, nekih 12 godina bio javni servis građana. Rts se vratio na kolosek režimske marionete i pravi je potez svakog iskrenog političara i opozicionara da tamo ne prolazi pored a kamoli gostuje. U suprotnom, samo sebe targetira i služi za upad u spin mašinu režima. Teško svarljivo, ali naš novac ide u te svrhe a ne namenski predviđeno. Kuda plovi ovaj brod?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here