Đukić Dejanović: Preispitaćemo član koji predviđa da roditelji podnose prigovor na nastavnika

8
222

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da će biti preispitan član pravilnika kojim se precizira da većina roditelja đaka istog školskog odeljenja podnosi prigovor na rad nastavnika.

 • Radna grupa za izradu Pravilnika o ocenjivanju u osnovnoj školi, u kojoj su pored nastavnika Ministarstva prosvete i predstavnici Društva direktora, Zajednice muzičkih i baletskih škola, kao i reprezentativnih sindikata u prosveti, još jednom će preispitati rešenje predviđeno članom 5. Osluškujemo i eho škola o primeni ovog člana. Sve će nam to pomoći da sagledamo opravdanost i intenciju ove mere, a najvažnije je da odluka koja bude doneta bude u najboljem interesu učenika i zaposlenih – rekla je Đukić Dejanović za Politiku.

List podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije izneo stav da nije posao roditelja da vode škole, da se mora verovati u učitelje, nastavnike, profesore i zamolio nadležne da još jednom razmisle, možda i njega upute, da mu objasne, zašto nije u pravu.

Nakon toga je ministarka prosvete rekla da će se preispitati pravilnik o ocenjivanju.

Izvor: Beta, Politika

Prethodni članakSpecijalistički pregledi iz oblasti kardiologije za decu i odrasle u “Yuta centru“
Sledeći članakVozači električnih trotineta najavljuju protest zbog novih propisa

8 KOMENTARA

 1. Ako ste pročitali dobro, pravilnik sada predviđa da natpolovična većina roditelja učenika jednog odeljenja može da podnese prigovor vezan za rad nastavnika. Na taj način se ukida pravo pojedinačnih prigovora i pokušaja da se utiče na nastavnike, što sada imamo. Ne znam šta je sporno. Podneti prigovor ne znači da će biti rešen pozitivno. Prigovor opet analiziraju stručni organi škole i u slučaju potrebe reaguju na odgovarajući način. Postoje situacije u kojima je zaista neophodno reagovati. Imate odeljenja u pojedinim školama gde 2/3 odeljenja dobije 1 iz matematike i, verovali ili ne, ništa se ne dešava. I tako godinama. U avgustu polovina odeljenja polaže matematiku. Kada se više od polovine roditelja saglasi da nešto treba preispitati, onda su verovatno u pravu, zar ne? Baba ministarka mora da preispita jer je Vučić rekao, ako bude trebalo i povući će taj član pred izbore, da bi se dobili jeftini politički poeni. Jadno.

 2. To su obicno ovi malinari koji Imaju pare pa misle da se njima sve moze kupiti. Imaju pare a ostalo je pitanje. Tako i decu vaspitava ju. Stanujem u zgradi gde ih ima nekoliko. Uzas.

 3. Odnos roditelj-dete se promenio. Postali su kao“prijateji“. Ali to nije dobro. Roditelj je prvo roditelj I duzan je da vaspita svoje dete. A svakako je prijatelj cim je to uradio. Danasnji roditelji su preskocili lestvicy roditeljstva pa odmah postali „prijatelji“,koji deci sve odobravaju, bez kontrole, a deca to koriste. Deca su vrlo snalazljiva u zadobijanju svojih zahteva. Vide se vec rezultati nedostatka roditeljstva a viska „prijateljstva“ zato roditelji budite prvo roditelji da vam se to „prijateljstvo“ ne obije o glavu.

 4. Nego sta nego preispitati. Gde to ima? Mozda negde. Ali to ovde ne biva. Ne mogu da zamislim da neka buzga od roditelja, nadobudna, prosta bane u skolu I raspravlja se sa prosvetnim radnikom. Ne dozvolimo to molim vas.

 5. Preispitajte vi malo svoj rad i mogucnost da to obican gradjanin to uradi, po potrebi. Nemojte visi ponizavati prosvetne radnike i omogucite im da normalno rade.

  • Kojoj potrebi? Djak je djak, Nastavnik je nastavnik u skoli ,roditelj je roditelj u kuci. Pa Pa mora, pobogu, da postoji neka hijerarhija.Svak svakoga treba,u tom lancu da postuje, uvazava. Ne moze bahati, a obicno su takvi, roditelj samo da bane u skolu I napadne nastavnika. Gde to ima?

   • Ima Misula, ima. I to kad izadju, obicno iz dzipa, pa pravo u skolu I traze da sa njihovom decom nema za…..nja. Bio sam svedok tome. I jedva sam se suzdrzo da ne reagujem. Hocemo li to dozvoliti?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here