Do kraja godine još dve premijere Gradskog pozorišta Čačak

2
425

ČAČAK – Grad na Moravi i zvanično će dobiti svoje pozorište. Na sednici Gradskog veća usvojen je i Statut kojim su regulisane pravne stavke i postavljen vršilac dužnosti direktora, čačanski glumac Bratislav Janković.

Bratislav Janković; foto: RINA/I. Nikolić

Iz budzeta grada izdvojeno je tri miliona dinara, za programsku i umetničku realizaciju pozorišnih predstava. Planirano je da do juna meseca izađemo pred publiku sa jednom premijerom, a do oktobra ili novembra sa još jednom. Tim izdvojenim novcem realizovaćemo i druge propratne troškove – izjavio je Bratislav Janković.

Gradsko pozorište u Čačku za početak imaće samo jednog zaposlenog i nalaziće se u novoj zgradi gradske Biblioteke.

Moja obaveza kao vršioca dužnosti direktora jeste da završim sve pravne poslove i da uradim apsolutno sve kako bi pozorište do 2020. godine moglo da funkcioniše bez ikakvih problema. Trebaće vremena da se stane na noge, da se obezbedi prostor kasnije za scenografe, kostimografe i da se pozorište opremi u kadrovsom smislu. Čačak ima dosta talentovanih, školovanih glumaca, ali na početku može da se funkcioniše bez ansambla, ali bez tehnike ne – rekao je Janković.

Prva premijera čačanskog pozorišta bila je u oktobru 2018. godine, kada je u sali KUD “Dule Milosavljević Žele” odigrana predstava “Triptih o radnicima”, koja je izazvala oduševljenje kod publike.

Ponovno izvođenje je 29. marta u novoj sali gradske Biblioteke, pa će građani po prvi put moći pogledati predstavu u novom prostoru. Dolazi nam i selektorka festivala “Joakim Vujić”, pa se nadam da će nas selektovati i da ćemo učestvovati na tom festivalu. Predstava “Triptih o radnicima” rađena je uz veliki entuzijazam, glumci su čak primili minimalne honorare, ali ništa nije bilo važno sem da sve dobro odradimo – kaže Janković.

Polovinom februara gradsko pozorište Čačak primljeno je u Zajednicu pozorišta Srbije, tako da je u istom rangu sa svim ostalim gradovima u okruženju.

Čačak je nakon više od 60 godina dobio bitnu instituciju kulture, upravnici pozorišta koji su glasali imali su razumevanja da se tek gradimo, iako imamo za sada samo jednu predstavau i samo jednog zapolsenog – zaključio je Bratislav Janković.

Izvor: RINA

Prethodni članakPrvi put na protestu u Čačku govoriće jedan od lidera Saveza za Srbiju
Sledeći članakPošumljavanje uprkos nekontrolisanoj seči drveća: Stefan sadi novu šumu u selu kod Čačka

2 KOMENTARA

  1. Sramota…
    Kako moze da se dpomnese Statut , odvoje sredstva i to da radi u fimri samo JEDAN covek…

    A Poreska policija bas juri takve fantomske firme koje imaju dobar obrt a zaposleno je samo jedan radnik, sto je nemoguce…
    Nemoguce je da POZORISTE ima samo jkednog zaposlenog, to je politicka mafija….sad ce te na mufte daubacujete svoje poslusnike…

    Preteraste

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here