Dodatnih 13 milijardi dinara za gradnju auto-puta Preljina – Pojate

2
425

ČAČAK – Rebalansom ovogodišnjeg budžeta izdvojiće se dodatnih 13 milijardi dinara za izgradnju puta Pojate-Preljina, devet milijardi rashoda ide za rešavanje problema kredita u švajcarskim francima, isto toliko za isplatu jednokratne pomoći penzionerima od 5.000 dinara, dok 10 milijardi dinara ide za dodatnu nabavku opreme u sektoru bezbednosti.

Zatim, sedam milijardi dinara dodatnih rashoda biće za kamate usled prevremene otplate kredita kao i dve milijarde dinara za povećanja plata u državnom sektoru, navodi se u saopštenju Fiskalnog saveta.

Rebalansom budžeta predviđeno je da se rashodi budžeta povećaju za 50 milijardi dinara, navodi se u analizi Fiskalnog saveta, koju će predstavnici ove institucije sutra predstaviti u Narodnoj skupštini, na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Fiskalni savet (FS) je, istovremeno, pripremio i analizu „Fiskalna i ekonomska kretanja u 2019. i strateške preporuke za budžet 2020. godine“, koju će predstaviti zajedno sa ocenom rebalansa na konferenciji za medije u četvrtak 3. oktobra.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakKamenovan voz na izlasku iz železničke stanice u Čačku
Sledeći članakRegionalni centar za talente upisuje nove polaznike, nastava besplatna

2 KOMENTARA

  1. „devet milijardi rashoda ide za rešavanje problema kredita u švajcarskim francima…“ eto kako je Vučić rešio problem sa „švajcarcima“ – umesto banaka (kao u svim drugim državama koje su ovo odavno rešile) deo kamate će naravno plaćati građani tako šro će puniti budžet povećanim nametima. Toliko o demagogiji koja samo puca po džepu građana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here