Dolović: Bedem zaštitio Lučane, selo Đerać nije zbog troje meštana

2
722
Foto: MNA/Miloš Lukić

LUČANI – Na teritoriji opštine Lučani danas je nastavljena procena i sanacija šteta nastalih nakon poplava koje su Dragačevo zadesile u ponedeljak.

Opština će tokom dana formirati komisije za procenu štete na stambeni, privrednim, građevinskim i poljoprivrednim objektima, a u uklanjanje svega što su reke nanele uključila se u vojska.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, izjavio je Multimedijalnoj novinskoj agenciji da je tokom jučerašnjeg dana poplavljeno oko 150 domaćinstava.

U ovom trenutku je najvažnija procena štete na stambenim objektima nakon ovim poplava koje su bile gore nego one iz 2014. i 2016. godine. Nivo Bjelice u opadanju. Na terenu je oko 15 mašina našeg komunalnog preduzeća – rekao je Dolović.

Prema njegovim rečima, više od 20 mostova je oštećeno ili odnešeno, 30 putnih pravica je u prekudu u Kotraži, Glovu, Vučkovici, Viči, Kaoni…

Dolović ističe da se u jučerašnjih poplavama kao dobro pokazao zaštitni bedem koji je izgrađen prethodnih godina.

Taj bedem juče je zaštitio Lučane, ali ne i Đerać, jer lokalna samouprava nije uspela da pribavi određene dozvole od troje građana kako bi se i na levoj obali izgradio takav bedem – naglasio je Dolović.

On je rekao i da će se za pomoć obratiti republičkim institucijama.

Izvor: MNA

Prethodni članakStamatović: U turizmu imamo odlične rezultate, sada na Zlatiboru razvijamo poljoprivredu
Sledeći članakPosle “potopa“ čeka nas “pakao“!

2 KOMENTARA

  1. Dolovicu spin majstoru a Gucu,Kotrazu,Kaonu,Dubac itd…da ste ulozili 50% kolko ste ulozili u kampanju za izbore decembra 2018 nebi doslo do ovoga !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here