Donete mere u Gornjem Milanovcu, zabranjena javna okupljanja

8
4784

GORNJI MILANOVAC – Opština Gornji Milanovac donela je mere u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Izdata je naredba o nošenju maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom gde nije moguće držati rastojanje od metar i po, kao i da je moguće okupljanje maksimalno deset osoba.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, a obavezna je i dezinfekcija najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija.

Podsetimo, i iz Kriznog štaba u Čačku stizala su upozorenja da na lošu epidemiološku situaciju u tom gradu mogu uticati javna okupljanja mladih osoba na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Inače, u proteklih mesec dana korona virus na području Gornjeg Milanovca zabeležen je kod 44 osobe, dok je troje pacijenata preminulo.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije je rečeno da je osam osoba na bolničkom lečenju – dve u Gornjem Milanovcu, jedna u Čačku i pet u Kragujevcu.

Izlečeno je 11 osoba, dok se u kućnoj izolaciji nalazi njih 22.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDr Luković: Žurke na teritoriji Milanovca prave nam veliki epidemiološki problem
Sledeći članakNa kovid odeljenjima bolnice 170 pacijenata, 16 u teškom stanju

8 KOMENTARA

    • Ne radi odavno, nema baštu niti ikakvu mogućnost da se kontroliše distanca. S druge strane, radi do 23h (dotle je ograničenje) Konoba, koja je u blizini, ali ljudi su tu u bašti, na otvorenom. Rade do 23h i svi ostali kafići, a gosti su uglavnom napolju, retko koje mesto nema baštu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here