Dr Dabić: Medicinskog kadra ne nedostaje samo u Čačku, nego svuda u svetu

11
3097

ČAČAK – Čačanskoj bolnici nedostaje medicinskog kadra, ali nedostaje u čitavoj Srbiji, pa i u svetu, izjavio je direktor Opšte Bolnice Čačak dr Dejan Dabić.

On je to rekao komentarišući pojedine navode da se grade ili su u planu da se izgrade nove zdravstvene ustanove u Čačku, iako i postojeće kubure sa kadrom, pre svega kada su u pitanju lekari i medicinske sestre.

Medicinski kadar nedostaje u čitavoj Srbiji, ali i u svetu. Svako ide trbuhom za kruhom, tako da to nije samo slučaj sa našom bolnicom. Isto tako, mi ne možemo da nadoknadimo neko prethodno vreme kada je bila zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, što se i te kako odrazilo na zdravstvene ustanove. Trenutno imamo 50 mladih lekara na specijalizacijama i supspecijalizacijama, ali, naravno, potrebno je vreme da se oni vrate i da počnu da rade svoj posao. Sa njihovim povratkom i nivo zdravstvene nege i zdravstvenih usluga će biti znatno bolji i sadržajniji za sve naše sugrađane – izjavio je dr Dabić.

Izvor: Morava info

TEKST JE NASTAO U OKVIRU MEDIJSKOG PROJEKTA “IZAZOVI ČAČANSKOG ZDRAVSTVA“, KOJI SUFINANSIRA GRAD ČAČAK U OKVIRU PROJEKTA ZA OSTVARIVANJE JAVNOG INTERESA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Prethodni članakMijatović: Novajlija Boldvin umoran od puta iz Amerike, ali igraće u Skoplju
Sledeći članakPolicija pronašla ugljenisano telo muškarca u Trbušanima

11 KOMENTARA

 1. Pa sta on moze da skoluje on kadar?isti klinac sve SNS,SPS,DOS…kraj bre dotakli smo dno.Nema nama povratka u bolje to smo mi takav temperament.Sad se odselilo za 10godina 500.000 ako se nastavi linearno ici ce sve vise i vise za 50godina nas nece ni biti kao nacije.Nema sta da se brinete,nisu krivci primitivci sto su prigrabili vlast korov nikne gde god stigne ma svaka njima cast.Krivi smo mi sto smo ih pustili?ili smo to mi?

 2. Kako sinzaposlio ekonomiste i pravnike? Gde je konkurs bio? Po cijem nalogu?
  Mozda ces da nesto uradis za bolnicu, ali sistem ostaje i nece se nikad promeniti
  Ko god dodje, svoje gleda da obezbedi, posle se pitate sto mladi idu. Radite malo na tome, i vi kao dir.ozb institucije takodje
  A reklo bi se da imate i vise ambicije-politicke.

  • Konkurs!? Pa on sve radi kao da je njegova privatna bolnica, ali uskoro kreću brojne prijave, pa se pravnik amater i pomoćnica neće snaći u svojim ulogama u demokratskom društvu. Biće puno suza i neprospavanih noći…

 3. Niste smeli da dozvolite da nemate kadar, nego blagovremo da skolujete doktore specijaliste pojedinih grana. Doktor specijalista se ne postaje preko noci, nego je potrebno od 3-5 godina specijalistickih studija. Takodje potrebno je vreme da se stekne iskustvo u praksi vec svrsenih doktora specijalista….
  Nedopustivo je da se gradjani Cacka lece u privatnim ordinacijsma u Gornjem Milasnovcu, jer ne mogu po mesec i vise dana da zakazu pojedine specijalisticke preglede u Cacku?!
  Ipak se ovde radi o planskom urusavanju zdravstvenog sistema koji je vodio podoban partijski kadar….

  Sramota je za grad Cacak da spadne na tako niske grane.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here