Dr Dragutinović: U čačanskoj bolnici nema pacijenata zaraženih koronom

1
639

ČAČAK – Članica Gradskog veća zadužena za zdravstvo Slavica Dragutinović, izjavila je da sve zdravstvene ustanove postupaju po nalogu Ministarstva i da na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Čačak trenutno nema pacijenata.

Dvoje pacijenata kod kojih je identifikovan virus korona, a koji su bili primljeni u bolnicu, prebačeni su na Infektivnu kliniku u Beogradu.

Kada je reč o putu obolelog, u Domu zdravlja postoji izolacioni prostor, kao i na Urgentnom. Opredeljen je i poseban sanitet koji prevozi takve slučajeve i ako epidemiolog odredi kućnu izolaciju, ta osoba se prevozi specijalnim vozilom do kuće – rekla je Dragutinović.

Prema njenim rečima, bez konsultacija sa epidemiologom niko neće biti izolovan na infektivnom odeljenju čačanske bolnice.

Doktorka Dragutinović apelovala je da se bez potrebe ne diže panika, budući da je, kako je iistakla, bilo pacijenata sa visokom temperaturom i respiratornim infekcijama nekoliko meseci unazad

Rekla je i da će u Čačku biti dovoljan broj respiratora ukoliko se za to ukaže potreba,

Izvor. Morava info, MNA

Prethodni članakKineski radnici sami organizovali dezinfekciju kampa u Pakovraću (FOTO)
Sledeći članakSOČ: Puna podrčka kolektivu Gimnazije i Ekonomske, osuda pretnji ministra Šarčevića

1 KOMENTAR

  1. Slavka samo nam jos to treba,i onako nema ni osoblja,ugasili ste odeljenja za 8 godina vase vladavine sve nas je snaslo sto ne treba..Nego kako si ti sta se radi po savetu hoce Vucko da nam da povisicu pred izbore?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here