Dr Kon: Noćnim klubovima i dalje zabranjen rad

0
303

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da noćni klubovi još uvek ne mogu da rade jer je na snazi zabrana javnog okupljanja više od deset ljudi.

Ove mere se odnose samo na ustanove kulture. Mera zabrane javnog okupljanja i dalje postoji – naglasio je Kon.

Dodao je da je i doneta odluka da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i institucija kulture.

Dozvoljeno je prisustvo publike, ali njihov broj ni u kom slučaju ne sme da pređe 500, ni u bioskopskim, ni u pozorišnim salama. S druge strane, njihovi organizatori treba da se pridržavaju preventivnih mera u organizovanju samih događaja, što je detaljno dogovoreno sa premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima pozorišta, bioskopa i manifestacija – rekao je dr Predrag Kon.

Naveo je da će tokom održavanja kulturnih dešavanja morati da se nose maske i poštuje fizička distanca od 1,5 metara i da će između gledalaca obavezno biti jedno prazno sedište.

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević naglasila je da bi korekcije zaštitnih mera u narednom periodu mogle da se odnose samo na otvorene prostore, jer su zatvoreni prostori mesta visokog rizika za prenošenje infekcije.

Izvor: Beta

Prethodni članakPri kraju radovi na adaptaciji unutrašnjosti Borčeve hale
Sledeći članakSNS: Dveri imale dobre informacije o rejtingu u Čačku, pa bojkotom eskivirale izborni fijasko

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here