Dr Luković: Potcenjujemo sami sebe, Srbija bolje prošla kroz epidemiju nego mnoge evropske zemlje

12
962

ČAČAK – Epidemiološka situacija u Čačku konačno je bolja, ali broj hospitalizovanih pacijenata, pregleda u ambulantama i novozaraženih mora da bude znatno manji da bismo mogli da se vratimo u redovno stanje, izjavio je rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja epidemije koronavirusa dr Mihailo Luković.

Prema njegovim rečima, zdravstveni sistem u Srbiji dobro se izborio sa svim naletima korona infekcije.

Mi veoma potcenujemo sami sebe. Ma kako bilo tragično, jer veliki broj ljudi je preminuo od posledica kovida, mi smo po mnogim paramtrima bolji od drugih zemalja. Bila su četiri velika talasa, ali ni u jednom nije ovde bilo scenarija kao u Italiji ili Rumuniji – naveo je dr Luković.

On je rekao da je uvođenje kovid propusnica na indirektan način uticalo da se poveća broj prvih vakcinacija.

Jedino što nas vodi do rezultata je imunizacija. Moramo na njoj raditi još bolje i još više. I tu je spas. U Čačku je oko 55 odsto stanovništva vakcinisano makar jednom dozom – istakao je čačanski infektolog.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJasmina Milutinović: Banke zastrašuju građane i advokate, ako ne prestanu uzvratićemo
Sledeći članakTragedija u rudniku kod Milanovca: Rudar pao u jamu sa 20 metara visine i na mestu poginuo

12 KOMENTARA

  1. Mukice, ti na ovom portalu služiš za sprdnju. To što te pitam zašto blejiš nemoj shvatiti kao uvredu. Meni je iskreno žao takvih mučenika kao što si ti. A sad naravno još jednom tražim odgovor- ZAŠTO BLEJIŠ?

  2. Nazalost, istinu necemo skoro saznati. Broj umrluh je sigurno veci….posle nove godine ce objaviti koliko nas je manje. Britanci su nam lupili packu za „visak smrti“. Bice to opet. Zalosno je sto nestajemo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here