Dr Luković: Za nekoliko dana bolnica se vraća u normalan režim rada

1
721

ČAČAK – Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku Mihailo Luković izjavio je danas da se epidemiološka situacija polako popravlja i da očekuje da ove sedmice broj pacijenata na kovid odeljenju Opšte bolnice bude ispod 20.

Prema najavama, povratak u redovne tokove rada u bolnici bi trebalo da se dogodi krajem ove ili početkom naredne sedmice.

Luković kaže da je dobra vest ta što od četvrtka nije zabaležen nijedan novi slučaj zaraze, a da je posledica povećanog broja pacijenata na kovod odeljenju ta što tokom vikenda nije bilo otpuštanja.

Dobro je i to što juče u gradskim ambulantama nije zabeležen nijedan kovId pregled, osim jednog broja u ambulanti bolnice – naveo je Luković.

On je naveo da je teško predvideti kakva će epidemiološka situacija biti sa polaskom dece u školu, ili tokom jeseni.

Jedan sam od onih koji insistira na maksimalnoj opreznosti, ali ako dobijete informaciju iz Borca da je na stadio u Jagodini juče bilo 300 gledalaca, a oni su ovde jurili njih šest, ili da su otvoreni bazeni u okolnim mestima, onda mi trpimo određene pritiske. Šta bih kao epidemiolog ja znam, ali ne odlučujem sam – konstatovao je Luković.

Izvor: MNA

Prethodni članakTri dana bez novozaraženih u Čačku, predloženo ukidanje vanredne situacije
Sledeći članakČačanska policija u automobilu Beograđanina pronašla 103 grama heroina

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here