Dr Pajović: U čačanskoj bolnici minimalan broj vakcinisanih pacijenata

4
1300

ČAČAK – Broj prvih pregleda u ambulantama čačanskog Doma zdravlja opada u poslednjih petnaestak dana, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove dr Aleksandar Pajović.

Prema njegovim rečima, najveći broj prvih pregleda zabeležen je 28. septembra – bilo ih je 210, a onda je počeo da opada, pa ih je u četvrtak bilo 124. Pajović kaže i da je primetan nešto manji pritisak na laboratoriju, kao i da kroz Dečji dispanzer svakodnevno prođe između 100 i 120 dece predškolskog i školskog uzrasta.

Situacija je i dalje ozbiljna, ali je trend smanjenja izvestan i nadamo se da će u narednom periodu ući u neke normalne okvire – naveo je on.

Pajović je istakao i da se svakog meseca vakciniše oko 2.000 građana koji se do sada nisu imunizovani, te da se broj osoba koji su primili makar jednu dozu cepiva popeo na 48.000.

U čačanskoj bolnici minimalan je broj pacijenata koji su vakcinisani. Mnogo je veći broj nevakcinisanih – naglasio je dr Pajović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDušan Kovačević veoma oštar: Ako nisi vakcinisan, nema ulaska nigde i – zdravo!
Sledeći članakČačak dobija laboratoriju za obradu PCR testova

4 KOMENTARA

    • Vakcina stiti od tezeg oboljevanja ako nemate nikakav zdravstveni problem pored korone. U bolnicu cesto odlaze hronicni bolesnici sa koronom (bez obzira na to da li su vakcinisani ili ne) ili ljudi koji su primili Sinofarm, ali im imunitet nije dovoljno jak da bi vakcina dobro delovala. U svakom slucaju, neko moze da primi i najjacu vakcinu, ali ako ima ozbiljnih zdravstvenih problema od ranije i dalje ce postojati mogucnost smrti ili tezih komplikacija. Svakako se treba vakcinisati, jer u slucaju da se zarazite, bolje cete proci nego bez vakcine.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here