Dr Radojević: Aktuelnu vlast u Čačku i Srbiji podržava svega petina građana

8
1419

ČAČAK – Bahatost aktuelne vlasti, ne dozvoljavanje da se čuje drugačije mišljenje, kontrola medija i još mnogo toga uticalu su da bojkotujemo izbore koji će biti održani naredne godine, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević.

Funkcioneri Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku

Nikada se nije dogodilo, bar ja mislim, da neko tako suvereno i monopolistički drži vlast, a da ima malu podršku građana – rekao je Radojević na konferenciji za novinare.

On je rekao da aktuelna vlast u Čačku i Srbiji vlada sa podrškom petine ukupnog biračkog tela.

Prema njegovim rečima, sistem je obesmišljen, politika vlasti je centralizovana i dodeljena jednom čoveku.

Pozivam sve Čačane da se pridruže ovoj našoj borbi, da se ohrabre u borbi protiv moćnika koji vladaju nama, a mi ćemo se boriti da ovaj bojkot bude aktivna politika, aktivna borba za stvaranje uslova za izlazak na poštene i fer izbore, pa onda neka pobedi onaj ko dobije najviše glasova – istakao je Radojević.

Potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke Čačak Dušan Selaković, kaže da je opozicija učinila sve da do bojkota ne dođe, dodajući da je pravo svakog da ima fer i slobodne izbore.

Tražili smo da se građanima vrati ono što im pripada. Kao što su legitimni oblici borbe protiv vlasti bili bojkoti parlamenata i građanski protesti, tako je i bojkot izbora logičan nastavak svega toga. Ubeđeni smo da će bojkotom izbora doći do nekih budućih fer procedura, a pogotovu do ravnopravnih mogućnosti učešća svih političkih aktera u izbornom procesu – objasnio je Selaković.

Prema njegovim rečima, sve institucije sitema čekaju politički volju da bi donele odluku.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakIvana Jorović dobila protivnicu u prvom kolu US Opena
Sledeći članakU “Pčelici“ sve za đaka prvaka sa popustom od 10 posto

8 KOMENTARA

  1. Vladaće naprednjaci 100 godina, samo je dovoljno sliku da pogledaš. Sve žive stranke promenio Selaković sad mu Vučić ne valja a valjao mu Slobo, žuti ….

  2. Bas ne znate sta vise pricate.Svi vi tezite fozelji i da se samo za sebe borite..Sve to narod vidi al kad vas nece pa nece.Vi se pitajte sto..

    • Kako se to tezi ka fotelji kada podrzavas bojkot, kada se boris za prava koja su svima oduzeta, ili treba da postoje samo oni koji glasaju za naprdnjake???

  3. Doktore,sta se to promenilo od 2012god. do danas u izbornoj proceduri sem sto ste pretezno svi promenili po nekoliko stranaka.I jos nesto koliko je to procenata podrzavalo vlast kad si se ti bahatio po Cacku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here