Dr Radojević: Moravom kod uliva Ateničke reke plutaju fekalije i plastika

2
404

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević izjavio je danas da bi nadležne službe trebalo da uzorokovanje vode iz Zapadne Morave vrše uzvodno od dosadašnjih mesta gde su zabeleženi akcidenti, ali i nizvodno od mesta gde se otpadne vode ulivaju u reke.

Radojević je na konferenciji za novinare pokazao fotografije ulivanja otpadnih voda u Ateničku reku i Zapadnu Moravu.

Rekom plutaju fekalije i plastične kese, a sa druge strane imate pecaroša. Do sada nisam video nijednu analizu toksina u ribama, jer je očigledno da se ona hranim tim materijama – naglasio je Radojević, dodajući da, prema njegovom mišljenju ta riba nije za ljudsku ishranu.

Prema njegovim rečima, brojni su zagađivači u slivu Zapadne Morave, gde gravitira oko 3,5 miliona ljudi, dodajući da svi gradovi i opštine ispuštaju fekaliju u reke.

Zagađenje reka u čačanskom kraju letos je bila aktuelna tema. Pre nekoliko godina smo kao grupa građana ukazala na problem zagađene reke Depotovice i pokušali da Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) ‘izvičemo’ na teren i uzorkuju vodu, ali u tome nismo uspeli – rekao je Radojević.

Govoreći o zagađenju Morave, on je naveo da je ZZJZ je uspeo da uradi uzrokovanje vode koja je bila sa masnim mrljama po površini, dodajući da se to uzorokovanje dešavalo uspešno ili neuspšeno.

Suštinski zagađivači ostaju u debeloj hladovini i ostaju zatićeni politkom koja se dugi niz godina vodi na našim prostorima – naglasio je Radojević.

Izvor: MNA

Prethodni članakĆendić: Gej parada u Čačku biće održana 27. septembra
Sledeći članakParezanović: Dverjani opterećeni homoseksualizmom, opet im se priviđa gej parada

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here