Dr Radovanović: Izbori bili važniji od zdravlja, građani imaju potpuno pravo da ne veruju Kriznom štabu

4
962

Trenutna epidemiološka situacija zahteva vraćanje mera, ocenio je danas epidemiolog Zoran Radovanović i predvideo da će Krizni štab morati narednih dana da uvodi sve primerenije mere koje odgovaraju situaciji, poput zabrana skupova, koje nije trebalo ni dozvoliti, kao ni međugradski saobraćaj.

Tog 7. maja kada je ukinuto vanredno stanje kao da je pala bomba na Krizni štab, nestali su, prešli na rezervne položaje, kao da je tada doneta odluka izbori su važniji od zdravlja – Radovanović za N1.

Dodaje da kao da su nestrpljivo čekali da prođu izbori, pa da obznane ono što je svima jasno.

Porazno je što su prećutno prihvatili da su brojevi veći, što je strašno. Ne može niko iz Kriznog štaba da kaže – pojma nisam imao, jer je to još veće ukopavanje – smatra Radovanović.

On tvrdi da „oni tačno znaju da je prikrivanje proteklih nedelja bilo katastrofalno i kritično“.

To je azbuka epidemiološkog rada, kada ukinete vanredno stanje, mere povlačite jednu po jednu, i to traje nedeljama. Umesto toga, mi smo ukinuli sve mere. Nije rešenje da onda, umesto stvarnog broja, držite na ispod 100 – istakao je Radovanović.

Govoreći o podacima BIRN-a o obolelima i preminulima, on je ukazao da je svima moralo da bude indikativno kada je u dnevnom bilansu prestalo da se objavljuje odakle je preminuli.

Građani sad imaju apsolutno razloga da sumnjaju u sve što dolazi iz zvaničnih izvora – rekao je Radovanović.

Izvor: N1

Prethodni članakHavarija na gasovodu u industrijskoj zoni, deo grada ostao bez plina
Sledeći članakGG “Istina i čast – Ivan Ćalović“: Bojkot u Čačku uspeo, Čačani mogu biti ponosni na svoj slobodarski duh

4 KOMENTARA

  1. To je borba za zdravlje ljudi.Žrtvovali su zdravlje radi izbora.Svi iz kriznog štaba su izdali obične ljude.Obesmislili su žrtvovanje mnogih zdravstvenih radnika.

  2. Doktore moram da Vas pitam, uz svo uvažavanje,šta ste Vi radili sve ove mesece. Samo ste, iz prikrajka, sa neke tv-stanice, kritikovali one koji su bili angažovani oko ove pošasti. Ne znam da li je to ispravno. Vi odlučite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here