Dr Roganović: Jedan čovek vodi državu i meša se u sve, priča o bureku, raketama, zdravstvu, ekonomiji…

1
1032

ČAČAK – Svakodnevno imamo dokaze da živimo u jednoj neslobodnoj atmosferi, da živimo u državi gde insitucije više ne postoje i da ih je preuzeo jedan čovek i zbog toga je bojkot najbrži put da se porazi aktuelni režim, poručili su danas u Čačku predstavnici Saveza za Srbiju (SzS).

Poverenik Demokratske stranke u Čačku Mirjana Milenković Talović podseća da bojkot traje mesecima, ali da i dalje veliki broj ljudi nije upućen šta se dešava.

Ističe da je promocija kampanje po gradovima jedan od način da se susretnu sa građanima na ulici, kažu i objasne zbog čega bojkot.

Bojkot je sredstvo da dođemo do normalnih, slobodnih i demokratskih izbora. Svakodnevno imamo dokaze da živimo u jednoj neslobodnoj atmosferi, da živimo u državi gde insitucije više ne postoje i da ih je preuzeo jedan čovek, i zbog toga bojkot. I na lokalnom nivou imamo raznih primera zašto bojkot, pa jedan od novih je i dešavanje u Fabrici reznog alata, gde je jedan privilegovani pojedinac bitniji od radnika koji zavise od proiozvodnje u toj fabrici – istakla je Milenković Talović.

Prema njenim rečima, postavlja se pitanje da li je sud slobodno doneo odluku po kojoj se prodaje deo fabrike.

Član Narodne stranke u Čačku Sreten Belošević ističe da bojkot nema alternativu u okolnostima u kojima se nalazimo.

Smatramo da je bojkot najbrži put da se porazi aktuelni režim koji duže vreme propasti državu – naglasio je on.

Milan Roganović iz Srpskog pokreta Dveri u Čačku pozvao je i druge da se priključe bojkotu, naročito političke organizacije i stranke, koje su u nedoumici i nisu donele odluku o učešću na izborima.

Brojni su razlozi zašto bojkotovati izbore. Ne želimo da saučestvujemo u ovom ludilu koje postoje u našoj državi, od brojnih neregularnosti počev od vrha države, do lokalne samouprave gde možemo videti da se svakodnevno krše Ustav, zakoni, gde smo svedoci partijskog zapošljavanja, brojnih afera, do plagiranih diploma… Šta onda mladog čoveka motiviše da se školuje – upitao je Roganović.

Prema njegovim rečima, SzS smatra da se izlaskom na izbore daje legitimitet i podršku da se ovako nešto nastavi.

Ne može jedan čovek sam da vodi državu i da se meša u sve, da priča o bureku, raketama, zdravstvu i ekonomiji bez stručnih mišljenja iz njegovog okruženja – naveo je Roganović.

U današnjoj akciji kod spomenika Stepi Stepanoviću, odakle su početkom godine počeli protesti, učestvovali su svi potpisnici sporazuma Saveza za Čačak.

Izvor: MNA

Prethodni članakKadeti Borca rutinski do treće pobede u prvenstvu
Sledeći članakDr Glišić: Direktor bolnice jednim potpisom može da omogući bolje lečenje obolelih od multipleks skleroze

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here