Dr Roganović: Zašto vlast i dalje ćuti o eksplozijama u “Slobodi“?

7
404

ČAČAK – Obeležavajući godišnjicu početka bombardovanja SR Jugoslavije od strane NATO pakta, 24. marta 1999.godine, poklonili smo se i ukazali dužno poštovanje svim žrtvama palim u ratovima od 1991. do 1999. godine, istaknuto je na današnjoj konferenciji na novinare Srpskog pokreta Dveri.

Ova stranka upravo na godišnjicu NATO bombardovanja SR Jugoslavije podsetila je i na prošlogodišnje eksplozije u objektima kompanije ,“Sloboda“, koje su uznemirile građane Čačka.

Kompanija koja je te 1999. godine više puta bombardovana od strane NATO avijacije i pretrpela ogromna razaranja, juna meseca 2021. godine je ponovo razarana, ovoga puta u mirnodopskim uslovima, serijom eksplozija za koje ni posle deset meseci nema izveštaja o uzrocima i okolnostima koje su dovele do ovih akcidenata kao ni utvrđene odgovornosti svih nadležnih u lancu rukovođenja fabrikom. Napominjemo da je, na svu sreću, samo nekoliko zaposlenih lakše povređeno, ali da je bilo i većih materijalnih oštećenja na kućama i domaćinstvima u neposrednoj blizini kompanije – izjavio je predsednik GrO Dveri Milan Roganović.

Na konferenciji je istaknuto da je delegacija Dveri na čelu sa predsednikom pokreta Boškom Obradovićem i predsednikom GrO Dveri dr Roganovićem 23. juna 2021. godine predala Ministarstvu odbrane zahtev za hitno utvrđivanje odgovornosti svih nadležnih za seriju akcidenata u kompaniji “Sloboda“.

U zahtevu smo upravo postavili pitanje odgovornosti svih rukovodilaca u lancu nadzora nad radom fabrike, pitanje obezbeđenja fabrike, ukazali na probleme stranačkog zapošljavanja, angažovanja neobučenih radnika preko omladinskih zadruga i ukazali na problem neadekvatne zaštite zdravlja zaposlenih. Apelovali smo da se, radi bezbednosti građana, slučaj ne sme zataškavati, da ne sme proći bez transparentne istrage, javno obelodanjenih uzroka i imenovanje krivaca koji moraju odgovarati. Gotovo deset meseci kasnije nikakvog odgovora nema, ne znamo uzroke i okolnosti koje su dovele do eksplozija, ni da li ima personalne odgovornosti. Ali, od neodgovorne vlasti SNS koja je uzurpirala sve državne organe i institucije društva, koja zataškava nebrojene afere u kojima su glavni akteri njihovi funkcioneri, pa tako i sudski proces koji se vodi zbog nastradalih radnika u preduzeću “Milan Blagojević“ u Lučanima, ili aferu u vezi sa trgovinom oružjem u fabrici “Krušik“ u Valjevu i mnoge druge afere, nije se moglo bolje ni očekivati – naveo je dr Roganović.

On je naglasio da će Srpski pokret Dveri uvek insistirati na istini, “da nijedna afera ne ostane nerazjašnjena i da se svako ko prekrši zakon sudski procesuira“.

Zbog istine i pravde, zbog bezbednosti svih građana na predstojećim izborima glasajte za listu pod rednim brojem 11 Srpski pokret Dveri-Poks-Patriotski blok i za predsedničkog kandidata pod rednim brojem 8 – Boška Obradovića – zaključio je on.

Izvor: Morava info

Prethodni članakEkipa OŠ “Milica Pavlović“ prvak Srbije u basketu 3×3
Sledeći članakJabuke iz Čačka u Rusiju stižu zaobilaznim putem

7 KOMENTARA

    • Nije nego, grad je najviše kriv što je dozvolio da se oko Slobode 70-ih i 80-ih nasele svi živi. Plac od 5 ari pre 40 godina oko Slobode bio je pet puta jeftiniji nego bilo gde drugo u Čačku i ljudi su znali gde se doseljavaju i to je istina, kome se to sviđalo ili ne.

  1. E baš se vi razumete šta i kako. Sloboda je vojna fabrika, ne pravi čokolade, naravno da istraga treba da utvrdi sve okolnosti nastanka akcidenta. Ali imate li šta da ponudite konkretno ovom narodu, koliko je stvarnih drugih problema u ovom gradu. Ajmo da zatvorimo više tu Slobodu, svima smeta. Pa letos Bole kaže dovesti vojsku u Slobodu, vidite sad kako je Remont operativan sa oficirima, sve polako i po proceduri a efikasnost rada slaba.

    • Evo da ti odgovorim i potpuno se slazem sa pitanjem, sto jos niko nije odgovara za eksploziju u Slobodi. Tuzilastvo,Policija i MT stite ocigledno rukovodeci kadar Slobode iz politickih interesa.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here