Dr Sretenović: Preventivni testovi na dijalizi negativni, danas otpuštanje nekoliko pacijenata na kućno lečenje

0
933
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović izjavio je da su svi preventivni testovi na kovid-19 u službi dijalize negativni.

Prema njegovim rečima, u toku jučerašnjeg dana bila su dva prijema na infektivno odeljenje pacijenata sa simptomima infekcije koronavirusom.

Na ovom odeljenju trenutno su smeštena 23 pacijenta. Jedan je u ozbiljnom stanju i priključen je na mehaničku ventilaciju, a jedna pacijentkinja je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja transportovana u KC Kragujevac.

U ponedeljak smo uradili preventivne testove na dijalizi i svi su negativni. Dobili smo jednu količinu brzih testova koji će nam služiti kao orijentacioni, a za validene i konačne rezultate ćemo i dalje koristiti briseve. Stiglo je i nekoliko duplih negativnih testova, tako da ćemo danas neke pacijente otpustiti na kućno lečenje ili ćemo ih premestiti na drugo odeljenje zbog lakše kliničke slike – rekao je dr Sretenović.

U ponedeljak su četiri pacijenta čačanske bolnice otpuštena na kućno lečenje.

Šef radnog tima za praćenje širenja zaraze na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković istakao je da situacija u Čačku u vezi sa epidemiološkim parametrima ide “tempom koji je dosta korektan“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZa mesec dana portal Morava info imao 1.141.695 pregleda
Sledeći članakPrva žrtva koronavirusa u Gornjem Milanovcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here