Dr Sretenović: U bolnicu i dalje stižu pacijenti sa ozbiljnom kliničkom slikom, virus još uvek aktivan

7
1908

ČAČAK – Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović, izjavio je danas da je u vreme prvomajskih praznika povećan obim posla u toj zdravstvenoj ustanovi, odnosno da su za tri dana obavljena 32 pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti, od kojih je 10 osoba primljeno.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Ono što je uočljivo jeste da još uvek dolaze pacijenti sa ozbiljnijom kliničkom slikom, sa ozbiljnijom upalom pluća koji zahtevaju malo intenzivnije terapije. Zbog toga apelujem da se zaista poštuju sve mere koje su preporučene u smislu nošenje zaštitne opreme, održanja distance, što manje kontakata, jer je očigledno da je virus još uvek aktivan – naglasio je Sretenović.

On je rekao da se i narednih dana očekuje povećan broj pacijenata, kao i da bolnica uspeva da sve te pacijente primi, leči i neguje.

Kada je reč o bolesniku koji je tokom jučerašnjeg dana premešten sa infektivnog odeljenja na intenzivnu negu, Sretenović kaže da je u lošem stanju.

Pacijent je bio pozitivan na brzim testovima, ali PCR test je bio negativan. To je pacijent sa hroničnim srčanim problemima i imao je više srčano popuštanje. Morao je da bude stavljen na respiratornu podršku i njegovo stanje je trenutno nezadovoljavajuće – zaključio je Sretenović.

Izvor: MNA

Prethodni članakČetiri nova slučaja zaraze koronom u Čačku
Sledeći članakOd utorka ponovo kreće međugradski saobraćaj, ovo je “Autoprevozov“ red vožnje

7 KOMENTARA

  1. Crna Gora i Hrvatska zbog turizma, a Srbija zbog izbora lazu svoj narod sa stanjem korona virusa .Stanje sa virusom jos je mnogo ozbiljno i opasno.

  2. Pljujete čoveka koji je objektivan, pošten i realan, samo zato što nije hteo da pravi cirkus od dolaska onog idiota sa Pinka. Svaka čast direktore, samo hrabro napred. Nemojte da podlegnete političkom uticaju, nemojte nas razočarati. Verujemo u vas

    • Tako je. Svaka mu čast kako je oterao Mitrovića. A on se šeta pola sata i čeka neke tviteraše. Videlo se kako Sretenovic pomno prati doktora Mitrovića.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here