Dramska priča o životu porodice Nadežde Petrović u Čačku

0
106

ČAČAK – U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ krajem 2019. i tokom 2020. godine deo programa biće posvećen obeležavanju 150 godina od dolaska roditelja Nadežde Petrović u Čačak.

Tim povodom u četvrtak 26. decembra 2019. u 14 sati, u Galeriji će biti održan dramski edukativni program “Sa Nadeždom kroz vreme“. Učenici šestog razreda Osnovne škole “Đeneral Marko Đ. Katanić“ iz Bresnice izvešće dramski tekst sa temom “U srpsko-turskim ratovima“.

Publika će preko ovog nastupa saznati više o boravku porodice Nadežde Petrović u Čačku, o učestvovanju Mite Petrovića u srpsko-turskim ratovima (1876 – 1878) i teškoćama koje život u ratnim godinama nosi. Autor dramskog teksta je Dragana Božović, kustos u Galeriji, a učenike je pripremao Dragiša Nešković, profesor srpskog jezika u bresničkoj školi. Realizaciju nastupa je, pozajmicom kostima, pomoglo KUD “Abrašević“ iz Čačka.

Galerija dramski edukativni program razvija od 2015. godine sa ciljem da, u okviru oblasti drama u obrazovanju i učenja kroz igru, publiku na slikovit način upozna sa detaljima iz života naše velike slikarke i njene porodice.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKrivična prijava protiv nastavnika OŠ “Filip Filipović“
Sledeći članakOŠ “Preljina“ dobila dron za nastavu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here