Drugarstvo za ceo život: Bivši đaci Gimnazije organizovali ekskurziju posle 22 godine

1
2793

ČAČAK – Prijateljstvo, kažu nije nešto što se uči u školi. Ipak, đaci odeljenja IV/8, koji su Gimnaziju završili 1997.godine, dokazali su da je škola mesto gde se stiču novi drugovi, ali i prijatelji za ceo život. Njihove prijateljske veze su i dalje snažne i posle 22 godine.

Česta okupljanja i druženja su ih navela na ideju da za 22 godine mature organizuju još jednu ekskurziju. Ni sami nisu verovali da će se to ostvariti 23. marta ove godine.

Njih 14 avionom je odletelo u Bergamo u Italiju. Nezaboravna četiri dana su proveli upoznajući se sa znamenitostima Bergama, čuvenog Milana i jezera Komo. Prisetili su se gimnazijskih dana, nestašluka i srednjoškolskih ljubavi.

Bilo bi ih još viće da se pred nekim od bivših školskih drugova, ali i pred razrednim starešinom Cecom Bugarčić, nisu isprečile poslovne i porodične obaveze.

Shvatili su da se i posle dve decenije druženja nisu promenili i da njihov mladalački duh i dalje postoji.

Ovu tradiciju žele da nastave i sledeće godine planirajući neko novo putovanje na već ustaljenim druženjima u junu i decembru svake godine.

Prijateljstvo ovih danas poslovnih, obrazovanih i ostvarenih ljudi, treba da bude primer mladima i dokaz da pravi prijatelji postoje i da prava prijateljstva nastaju upravo u školskim klupama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPojedine autobuske linije od Čačka i ka Čačku ukinute jer nije bilo putnika
Sledeći članakNapaljena publika DJ Žeksa

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here