Drugo mesto Stefana Stefanovića i pobeda kadetske ekipe Borca na trci Kupa Srbije u Šidu

0
187

ČAČAK – Na trećoj trci Kupa Srbije, Ulicama Save Šumanovića, koja je održana u Šidu, senior Borca Stefan Stefanović zauzeo je drugo mesto, junior Dejan Cogoljević treće mesto i kadetska ekipa prvo mesto.

Treći Kup Srbije u biciklizmu održan je u Šidu pod nazivom Ulicama Save Šumanovića, na stazi koja je bila kružna i išla centralnim ulicama Šida u ukupnoj dužini od 72 kilometra . U seniorskoj konkurenciji ekipa Borca bila je oslabljena, jer Marko Danilović nije nastupio zbog odlaska na međunarodne trke iz Euro toura u Bugarsku. U takvim okolnostima Stefan Stefanović borio se za svoj pojedinačni plasman i veoma uspešno parirao daleko brojnoj ekipi Partizana, Metalca…

Uspeo je da se odvoji u prvoj polovini staze sa dva takmičara Partizana i sa Markom Stankovićem iz OBK Beograd i da zajedno udju u zadnji krug. U finišu najbolji je bio Marko Stanković ispred Stefana Stefanovića i dva takmičara iz Partizana. Ovaj rezultat bio je dovoljan da Stefanović preuzme vođstvo u generalnom plasmanu.

Juniori su vozili zajedno sa seniorima. Dejan Cogoljević uspešno je parirao svim begovima svojih konkurenata i sprint je odlučivao pobednika. Ovaj put zauzeo je treće mesto iza dva takmičara iz Sombora. U generalnom plasmanu za sada je na četvrtom mestu.

Kadeti su vozili trku u dužini od 32 kilometra. Ovaj put ekipa Borca nastupila je bez Boška Veličića koji se oporavlja posle pada na prošlonedeljnom Prvenstvu Srbije. Veoma dobar nastup imao je Boris Mitrović kome je zamalo izostala medalja, osvajanjem četvrtog mesta. Vukašin Jovančević i Matija Peković imali su nešto lošije izdanje osvajanjem 14. i 15. mesta, ali i to je bilo dovoljno da ekipa osvoji prvo mesto.

Mlađi kadet Stefan Vučićević ponovo nije imao sreće. U trenutku kada se odvojio sa vodećom grupom od četiri takmičara u jednoj krivini suparnički takmičar izgurao ga je sa staze, imao je gumi-defekt i pad. Posle promene točka nije uspeo da nadoknadi propušteno i bio je plasiran izmedju 15. i 20. mesta.

Kadetska ekipa Borca imaće svoj međunarodni debi na trci KIDS tour of Slovenija koja se održava od 2. do 4. jula u Novom Mestu u Sloveniji.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakIzdanak Borčeve golmanske škole karijeru nastavlja u glavnom gradu Jermenije
Sledeći članakAko imate akcije NIS-a, očekujte isplatu dividendi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here