Dva miliona evra za novu trafostanicu u Mrčajevcima

11
983

ČAČAK- U Mrčajevcima su u toku pripremni radovi za početak izgradnje velike trafostanice 35/10 kV, čija je vrednost oko dva miliona evra, a nalaziće se na “vašarištu“, iza stadiona FK Orlovac.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je ukupna vrednost ovih radova, sa dalekovodima do trafostanice, oko dva miliona evra.

To je izuzetno velika investicija Vlade Republike Srbije, preko Elektroprivrede Srbije i ODS-a. Grad Čačak je ustupio zemljište, uradio planski akt, izdata je građevinska dozvola, a javna nabavka je u toku. Ova trafostanica će pokrivati 17 mesnih zajednica i njenom izgradnjom će, konačno, mnogi naši sugrađani, nakon mnogo godina mučenja, biti kvalitetno i konstantno snabdeveni električnom energijom – rekao je Todorović.

On je najavio i rušenje poznate “kule“ u varošici Mrčajevci, koja se nalazi uz magistralni put već 40 godina.

Juče je dobijena građevinska dozvola za njeno rušenje i izmeštanje na oko 300 metara dalje, gde je izgrađena trafostanica. Očekujemo u narednih mesec i po dana, kada ona bude opremljena, rušenje “kule“ i oslobađanje trotoara radi bezbednosti svih pešaka, ali pre svega dece – rekao je Todorović.

Mnogi radovi na putnoj infrastrukturi u seoskim mesnim zajednica se privode kraju, pa je danas gradsko rukovodstvo posetilo i Mesnu zajednicu Petnica, gde se završava saobraćajnica od Doma do Ćirovače, od 1.700 metara, u vrednosti od 24 miliona. Ona će povezati Petnicu, Premeću i Žaočane.

U Mojsinju se gradi saobraćajnica od škole do regionalnog magistralnog puta, sa još dva kraka ka Despotovićima i ka Milinkovcu, a investicija je vredna 37 miliona dinara.

Gradonačelnik Todorović je najavio da će tokom godine biti urađen put za Zorniće i jedna saobraćajnica u donjem delu Mojsinja.

Sve pomenute investicije, na inicijativu Grada Čačka, finansira Vlada Republike Srbije, preko JP “Putevi Srbije“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa aerodroma “Morava“ od juna letovi za Solun i Tivat, evo kojim danima i u kojim terminima
Sledeći članakKoncert električnog gudačkog kvarteta “Dinamika music“

11 KOMENTARA

  1. U Bresnici kod škole pravite kuhinju već 3 godine što se tu neslikate malo ,a srušili ste kuhinju koja je bila u funkciji sram vas bilo!!!

  2. Zalosno sto su ovo dani pred izbore. Jedino vreme kada se sela setite. Osim ako na vrh brda ne zivi jedan vas simpatizer pa asvaltirate put sa punim raslogom. E ovih dana su sela ziva igra se kolo putevi se grade. Neki se toliko uziveli kao da to sa svojim parama rade. A izgleda dobro se kr.deee.

  3. Gospodine Todorovicu, Mrcajevci su sve prazniji. Sve je u fazi raspada, ovo je prvi put da ste dosli u nasu varosicu. Od komsije cujem da su vas zvali kod Barale u kafani da vam postave par pitanja al vi niste imali vremena, upravo zbog toga sto za nas nemate vremena ja u nedelju vasu listu necu da glasam.

  4. Koja prodaja magle pred izbore SNS vlada deset godina i sad kad se boje da ce da izgube izbore setili se da ljudi imaju probleme sa strujom u tom kraju, majstore ko ce da plati odstetu za pocrkale zamrzivace,frizidere,televizore itd koji su stradali zbog toga sto nestaje struja.

  5. Milune, dokle više ova funkcionerska kampanja dok pravi, članovi, osnivači go cepaju članske, dok narod ima redovne restrikcije struje u Konjevićima, Baluzi, dok nema pijaće vode u Ježevici i Viljuši, dok asfalt koji nasipaš propada posle 4 meseca, dok koristiš decu u kampanji bez saglasnosti roditelja? Dokle ćeš nam uništavati grad ? Samo jak Marko Parezanović može vratiti Čačku sjaj.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here