Dva nova slučaja koronavirusa u Srbiji, ukupno četvoro zaraženih

0
528

Još dva slučaja zaraženih virusom korona potvrđena su od juče, tako da su u Srbiji ukupno zaražene četiri osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, oba nova slučaja oboljevanja zabeležena su u Beogradu, a u pitanju su dve državljanke Srbije. Prema prvim informacijama, one su bile u kontaktu sa ženom iz inostranstva, ali još uvek se ne zna tačno iz koje je zemlje ona dolazila. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus.

Državljanke Srbije su izolovane na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu.

Do 10. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 108 osoba. Od ponedeljka do danas u 8 časova testirano je pet osoba, od kojih su dve bile pozitivne, a tri negativne na koronavirus.

U ponedeljak je potvrđen drugi slučaj virusa korona u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina. On je smešten na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.

Prvi slučaj zaraze u Srbiji zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. On se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i njegovo stanje je stabilno.

Očekuje se da će ovog jutra biti održana sednica Vlade na kojoj će se razgovarati o novim pooštrenim preventivnim merama koje je predložila Radna grupa formirana za kontrolu virusa korona.

Pored privremene zabranе dolaska ljudi iz određenih zemalja, tražiće se da svi naši državljani koji dolaze iz tih zemalja budu u kućnoj izolaciji 14 dana, rekao je jutros za RTS Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove i zamenik predsednika radne grupe za konrolu virusa korona.

Izvor: RTS

Prethodni članakSaniranje klizišta na auto-putu Beograd – Preljina
Sledeći članakDve čačanske firme traže 12 radnika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here