Dva priznanja za “Pčelicu“ na početku godine

0
183

ČAČAK – Početak godine doneo je “Pčelici“ već dva priznanja za izdavačku produkciju. Na godišnjoj listi najboljih strip-izdanja u Srbiji u 2018. godini, koju je objavio nedeljnik NIN, stripovi „Sat” u izdanju “Pčelice“, „Do pakla i nazad” i „Linije fronta”.

Sa jubilarnog XX Salona knjige i grafike, koji se održava u Pirotu, juče je stigla još jedna nagrada za “Pčelicu“ – “Šara“, nagrada za estetsko-tehnološki tretman knjiga koje objavljuje.

Strip „Sat” višegodišnji poduhvat autorskog tima koji su predvodili scenarista Dragan Lazarević de Lazare i ilustrator Vujadin Radovanović Vuja, završen je objavljivanjem u Izdavačkoj kući “Pčelica“, u godini obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta. Ovo je već drugo priznanje za strip „Sat”, koji je na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu prošle godine poneo titulu najboljeg strip-izdanja sajma.

Strip „Sat” posvećen je velikoj nacionalnoj tragediji Prvog svetskog rata, ali prikazan je i kao lična i porodična tragedija. Upravo je to i bio motiv scenariste za pisanje dela ovakve tematike. Nasuprot toj tragičnosti, delo je svojim porukama okrenuto svetlosti, veri i budućnosti.

U Pirotu je “Pčelica“ već godinama unazad jedan od najpriznatijih izdavača i višestruki dobitnik nagrada u svim kategorijama, ali svako novo priznanje predstavlja posebno zadovoljstvo.

PR TEKST

Prethodni članakStamatović: Naprednjaci šire paniku, voda na Zlatiboru je ispravna za piće!
Sledeći članakPoznato ko će govoriti okupljenim građanima na šestom protestu u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here