Dve čačanske firme očnom odeljenju bolnice donirale aparate vredne 17.000 evra

4
1820

ČAČAK – U godini kada obeležavaju tri decenije postojanja, čačanske društveno odgovorne kompanije “Slovas“ i “Cemprom“ donirale su očnom odeljenju Opšte bolnice Čačak (OBČ) dva izuzetno važna aparata koja se koriste u specifičnoj dijagnostici i lečenju očnih oboljenja. Vrednost donacije je oko dva miliona dinara ili 17.000 evra.

“Cemprom“ je izdvojio novčana sredstva za kompjuterizovani auto-keratometar, dok je “Slovas“ obezbedio novac za nabavku biomikroskopa.

Načelnica očnog odeljenja OBČ Dr Slađana Ranitović uputila je zahvalnost privrednicima ali i, kako je izjavila, posebno rukovodstvu OBČ na čelu sa direktorom prim. dr Dejanom Dabićem koji je prepoznao potrebe ovog odeljenja i svojim angažovanjme uticao da dobiju vrednu donaciju.

Radi se o dva aparata koja su već postavljena u očnoj ambulanti. Oni će se svakodnevno koristiti i zamenili su naše stare, amortizovane i dotrajale aparate – rekla je dr Ranitović i navela da se u očnoj ambulanti OBČ dnevno pregleda oko sto pacijenata iz čitavog Moravičkog okruga.

Prema njenim rečima, praktično svaki pacijent koji uđe u ovu ambulantu biće pregledan na jednom ili na oba nova aparata.

Ove vredne donacije uticaće na poboljšanje kvaliteta i efikasnost našeg rada, a sve u cilju zdravijih, srećnijih i zadovoljnijih pacijenata – dodala je dr Ranitović.

Objasnila je da kompjuterizovani auto-keratometar, osim ostalog, meri dioptriju u velikom opsegu od minus 25 do plus 22 i značajan je za tačan proračun sočiva koje se ugrađuje u oko prilikom operacije katarakte.

Drugi aparat, biomikroskop novije generacije koristi se pri merenju očnog pritiska i karakterističan je po tome što omogućava uvećanje i do 40 puta.

Prilikom današnjeg obilaska očne ambulante, predstavnici “Slovasa“ i “Cemproma“ pozvali su ostale privrednike da slede njihov primer i doprinesu nivou opremljenosti Opšte bolnice u Čačku.

Ove godine “Cemprom“ obeležava tri decenije postojanja i uspešnog rada što je bio povod da kao društveno odgovorna firma i na ovaj način obeležimo za nas veoma značajan jubilej. Nadamo se da će oprema koju smo donirali, pre svega mislim na aparat za kompjutersko utvrđivanje dioptrije omogućiti osoblju očnog odeljenja komforniji i kvalitetniji rad, a istovremeno sigurni smo da je ovo najbolji način da svim zaposlenima u OBČ zahvalimo za sve što svakodnevno čine za naše sugrađane, a posebno od početka pandemije kovida-19 – izjavio je predstavnik firme Cemprom Rade Nastić.

Na prvi poziv kao društveno odgovorna firma koja posluje već 30 godina u ovom gradu na poziv zaposlenih iz bolnice priključili smo se akciji da pomognemo. Ovo je mali znak pažnje, treba pomoći sugrađanima pogotovo ako znamo u kakvoj se situaciji nalaze i društvo i država i zdravstvo. Treba pomoći jer kad uđem u bolnicu, kada vidim kako je sve zapušteno, čovek se iako zdrav razboli – izjavio je vlasnik i direktor firme “Slovas“ Slobodan Vasilijević i naveo da će i u budućnosti učestvovati u sličnim akcijama.

Prethodni članakNema odlaganja početka školske godine, đaci u klupama od 1. septembra
Sledeći članakPredstavljen program podrške malom biznisu u Čačku

4 KOMENTARA

  1. Divan gest od naših sugrađana. Svaka donacija zlata vredi. Bilo bi dobro,da mnogi.drugi urade isto. Uđite na hirurška odeljenja,možda i druga,na temperaturama od 38 C,ne radi niti jedna klima uredja. Kako je i pacijentima i osoblju. Hvala🌞

  2. Zanima me da li postojeći kadar ume da rukuje ovim aparatima. Oni bre ne znaju da odrede dioptriju. Biio dam tri puta, kupio troje naočare i opet ništa. Kao da nisam bio.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here