Dve čačanske firme ponudile besplatnu uslugu SMS naplate parkinga, izabrana jedna

2
928

ČAČAK – Gradsko veće Čačka usvojilo je predlog čačanske firme “Dokus“ da bez naknade ustupi softver za naplatu parkiranja putem SMS poruka Javnom preduzeću “Parking servis“. Ova usluga ukinuta je polovinom februara, od kada građani parking plaćaju inkasantima ili kupovinom “greb-greb“ kartica.

U međuvremenu, ovu vrstu softvera gradu je ponudila i firma “Đoković softver“, koja je pune četiri godine bila operater SMS naplate parkiranja.

“Dokus“ ustupanje softvera oročio do kraja ove godine, dok, s druge strane, “Đoković softver“ uslugu nudi na neograničeno, odnosno, kako se navodi u dopisu koje su uputili predstavnici ove firme, “sve dok je grad Čačak kao osnivač nadležan za rad “Parking servisa“.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović očekuje da se sistem naplate parkiranja putem SMS-a ponovo uspostavi tokom aprila.

Čačanska firma “Dokus“ softversko rešenje besplatno ustupa gradu do kraja ove godine. Ako se do tada na tenderu izabere ponuđač, on će biti ugovorno vezan, ako ne, videćemo da u narednom periodu na duži rok koristimo taj softver bez naknade – istakao je Todorović.

Zanimljivo je, međutim, da je istog dana kada je donesena odluka o besplatnom ustupanju softvera predata i dokumetacija za novu tendersku proceduru. Kako Morava info nezvanično saznaje, “Dokusova“ ponuda iznoosi oko 1,8 miliona dinara za usluge SMS naplate, a ponuda “Đoković softvera“ svega 12 dinara!

Da li ovakav raskorak u ponuđenim cenama upućuje na novu “igranku“ u vezi sa naplatom parkinga u Čačku i da li će građani ponovo ispaštati?

Podsetimo, prethodna javna nabavka poništena je jer je ustanovljeno da je neko otvarao konkursnu dokumentaciju.

Firma “Đoković softver“ je kasnije podnela žalbu Upravi za zaštitu ponuđača zbog raspisivanja nove javne nabavke i uslova koji, po njihovom mišljenju, jednu od strana u proceduri stavljaju u neravnopravan položaj.

Ovo što se sada dogodilo je pravni vakuum dok čekamo odgovor od Uprave za zaštitu prava ponuđača. Nadam se da će taj odgovor stići do kraja nedelje kako bismo znali ko je u pravu. Jedno je sigurno. Građani ne smeju da budu taoci bilo kog direktora ili nečije loše odluke. Čačak je među prvima u Srbiji imao SMS naplatu, sada smo došli u situaciju da to nemamo. Moramo to što pre da stavimo u funkciju u interesu građana, a verujemo da će Uprava za zaštitu prava ponuđača pronaći pravedno rešenje kada je ovaj konkurs u pitanju, čiji su akteri dve čačanske firme – rekao je Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakStanisavljević: Vratili smo se, opstanak nije nemoguća misija
Sledeći članakOglas za posao: Čačanskom restoranu hitno potrebni konobari, šankeri i kuvari

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here