Dve čačanske kompanije, članice NTP, osvojile prestižna priznanja na Sajmu inovacija u Moskvi

1
776

ČAČAK – Dve čačanske kompanije, članice Naučno tehnološkog parka u tom gradu, osvojile su prestižna priznanja na Sajmu inovacija u Moskvi.

Reč je o kompanijama “Natura Eco“ i “Plazmateh“, koje su svojim inovativnim rešenjima predstavljale Čačak i Srbiju na smotri inovatora održanoj od 27. do 27. marta u glavnom gradu Ruske Federacije.

Kompanija “Plazmateh“ je na sajmu “Arhimed“ u Moskvi predstavila svoje tehnološke inovacije koje je realizovala u proteklih nekoliko godina u okviru NTP Čačak. Učešćem na sajmu osvojili su četiri zlatne medalje i šest plaketa.

„Natura Eco“ je jedina kompanija koja se bavi “3D“ građevinskom štampom u ovom delu Evrope. Svojim inovacijama dokazuje veliki potencijal i nameru da se dalje razvija što pokazuje osvojena zlatna medalja i druga priznanja na sajmu u Moskvi.

Ovo su samo neki od primera uspešnih kompanija koje posluju uz podršku NTP Čačak i koje predstavljaju osnovu razvoja inovacija i nacionalne privrede u celini – navedeno je u saopštenju Naučno tehnološkog parka.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Fajzer“ vakcina 100% efikasna za adolescente
Sledeći članakMuškarac (50) izgubio bitku sa koronom u čačanskoj bolnici, raste broj prvih pregleda

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here