Dve medalje za bicikliste Borca na prvenstvu Srbije u ciklo krosu

0
115

ČAČAK – Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, koje je održano proteklog vikenda na Srebrnom jezeru, masters Bojan Vasović osvojio prvo mesto, a mlađi kadet Boško Veličić treće mesto.

Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se upražnjava u zimskim mesecima da bi se premostio vakum između dve sezone na drumu. Veoma tehnički zahtevna I atraktivna disciplina koja se održava na kružnoj stazi koja ima elemente prepreka, trčanja i vožnje bicikla, a zahteva i specijalne bicikle, tako da u Srbiji nije naročito popularna, ali u zadnje vreme održava se sve više trka. Ovogodišnje prvenstvo Srbije trebalo je da se održi krajem januara meseca, ali zbog velikog snega u tom periodu pomereno je za kraj februara I održano je 24.02.2019.godine na Srebrnom jezeru.

Biciklisti Borca nastupili su samo sa trojicom takmičara u mlađim kategorijama i jednim najstarijim takmičarem u kategoriji masters. U kategoriji mlađih kadeta, koji su vozili do 20 minuta, Boško Veličić osvojio je treće mesto. On je u zadnjem krugu preuzeo vođstvo, ali na delu staze koji je bio sa velikim blatomneposredno pre cilja, pao je i prošla su ga dva takmičara. U tom padu imao je i mehaničkih problema sa biciklom tako da je kroz cilj prošao trčeći kao trećeplasiran.

U kategoriji kadeta nastupio je Dejan Cogoljević, koji je imao sličnih problema kao i Veličić, pao je na istom delu staze u prvom krugu, imao zaostatak za vodećim i tokom cele trke pokušavao da uhvati priključak. Na žalost uspeo je da stigne samo do četvrtog mesta, ali ohrabruje njegova velika borbenost.

U kategoriji juniora nastupio je Bogdan Milošević, ali nije uspeo da se ravnopravno suprostavi najboljima tako da je na kraju osvojio sedmo mesto.

U najstarijoj i najmasovnijoj kategoriji masters, nastupio je Bojan Vasović i pobedio u apsolutnoj kategoriji. Uspeo je da pobedi i dosta mlađe rivale, mada je imao sličnih problema kao njegove mlađe kolege. U zadnjem krugu neposredno pre cilja na blatnjavom delu menjač mu je uleteo u žice i polomio se, tako da je trčeći ušao u cilj gurajući bicikl. S obzirom da je imao veliku prednost to nije uticalo na njegov plasman.

Prethodni članakZavršena adaptacija vrtića PU “Radost“ u Čajetini
Sledeći članakIN MEMORIAM: Milovan Vulović, osnivač i počasni predsednik KK Železničar

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here