Dveri Čačak: Čačanska vlast sinonim za korupciju i lično bogaćenje

9
461

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem za javnost povodom aktuelnih političkih tema u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Čačak je, zvanično, jedini grad u Srbiji koji ne želi da formira antikorupcijski plan i telo. Građevinski, i ostali, radovi su višestruko preplaćeni, a stranačko zapošljavanje, ucene i nameštanje poslova su dostigli neslućene razmere. Čačani sve teže žive i beže iz Čačka, dok je ona manjina, bliska vlasti, sve bogatija.

Nakon informacije da je Čačak jedini grad koji nije nikada ni odgovorio na upit Agencije za spečavanje korupcije o obavezama uspostavljanja lokalnih antikoruptivnih mehanizama (usvajanje Lokalnog antikorupcijskog plana i formiranja tela za njegovo praćenje), lako možemo zaključiti da je čačanska vlast ogrezla u kriminalu i korupciji i da bi ih jedna takva mera i telo za sprovođenje plana odvelo ka krivičnoj odgovornosti.

Rekonstrukcije bedema i gradske plaže, rasprodaja gradske imovine, prevara “Forverk“, “novogodišnja jelka“, privatno-stranački urbanistički planovi i dobijanje građevinskih dozvola, pljačkanje Čačana od strane javnih preduzeća, postavljanje ljubavnica i drugih nestručnih i nesposobnih kadrova u gradskim preduzećima i upravama samo su neki, javnosti dostupni, primeri gde je koruptivna aktivnost očigledna i zbog kojih bi neko morao da odovara.

Građani Čačka treba da budu uvereni da će Dveri, po dolasku na vlast, formirati tim stručnjaka, sposobnih i hrabrih osoba koje će preispitati sve ugovore koje je ova vlast sklopila i sve afere, a, zatim, krivično goniti sve koji su se ogrešili o zakon i o grad Čačak. Takođe, uvešćemo i internog revizora koji će konstantno kontrolisati rad zaposlenih u gradskim upravama i javnim preduzećima i suzbiti stranačko zapošljavanje.

Mnogi će morati, konačno, da odgovaraju za višegodišnju pljačku Čačka! To vam obećavamo!

SNS-u i SPS-u predlažemo predizborni slogan koji im najiše odgovara: “Bez igrdanje, nema ugradnje! Za naših 30%!

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Čačku

Prethodni članakČetiri pacijenta zbrinuta na kovid odeljenju
Sledeći članakU Čačku ponovo više od 20 novozaraženih

9 KOMENTARA

  1. Bez izgradnje, nema ugradnje, ličnog bogaćenja vlastodržaca nije samo u Čačku nego u celoj država. Tužno kakav lopovluk. Jadan ovaj narod.

  2. Ima li korupcija i lopovluka ime i prezime.Ako ima ljudi kazite taj i taj je lopov ili prevarant a ne uobičajene floksule koje služe u političke svrhe.Hrabrost je reci ime a ne prodavati maglu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here