Dveri: Čačak najzagađeniji grad u Srbiji, tražimo odgovornost nosilaca vlasti

2
226

ČAČAK – Informativna služba Dveri u Čačku oglasila se saopštenjem povodom stanja životne sredine u gradu na Moravi.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dok se Čačani ovih dana bude uz zvuke motornih testera, pred čijom snagom padaju višedecenijska stabla, gradsko rukovodstvo pokušava da prikrije zločin pompeznom sadnjom „prutića “ na Ljubić keju. Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi i ima najzagađeniji vazduh na Balkanu, a Čačak najzagađeniji grad u Srbiji kada je reč o izduvnim gasovima. Dokaz za naše tvrdnje pronalazimo na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine (www.sepa.gov.rs).

Neverovatno ali istinito, i pored ovakvih podataka, Milun Todorović i SNS nastavljaju sa sečom višedecenijskih stabala koji imaju značajnu ulogu u zaštiti Čačana od pomenutih izduvnih gasova.

Pored navedenog, po treći put se u kratkom vremenskom intervalu rekonstruiše nadvožnjak na obilaznici oko Čačka, saobraćaj ponovo usmerava kroz sam centar grada i tako dodatno zagađuje vazduh. Gde je ovome kraj?

Ovo je direktna posledica potpune nebrige gradske vlasti i loših urbanističkih rešenja, stoga pitamo gradsko rukovodstvo:

1. Da li je prioritet trebalo da bude izgradnja ulice 10 i drugih novih saobraćajnica koje bi rasteretile centar grada od vozila ili šminkanje ulice Veselina Milekića? Čiji se lični interesi zadovoljavaju pomeranjem prioriteta?
2. Koliko ste novih, zelenih površina u gradu uredili?
3. Za koliko su se smanjile zelene površine u gradu, samo tokom vaše vlasti?
4. Koliko desetina (stotina) višedecenijskih stabala u gradu ste posekli?
5. Da li ćete konačno sprečiti trovanje Zapadne Morave?
6. Da li ste uradili bilo šta da bi vazduh i životna sredina u Čačku bila, makar malo čistija?

Zbog svega navedenog, Srpski pokret Dveri traži ličnu odgovornost nosioca vlasti (gradonačelnika i njegove pomoćnice), koji osim što arče pare građana i završavaju sebi šeme i kombinacije, ne preduzimaju ništa na poboljšanju kvaliteta života građana grada Čačka, naprotiv.

Informativna služba Dveri Gradske organizacije Čačak

Prethodni članakZaposleni u Pošti traže povećanje plata i isplatu zarade iz dobiti
Sledeći članakPromocija romana “Prvi čin“ Aleksandra Bećića u kafeu “Moment“

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here