Dveri Čačak: Za novo porodilište umesto lažnih obećanja SNS

18
247

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem za javnost u kojem navode da se zalažu za izgradnju novog porodilišta u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Prošlo je više od 10 godina od najave vladajuće SNS da će u čačanskoj bolnici biti izgrađeno novo porodilište. Čak su 15. aprila 2013. godine započeti nekakvi pripremni radovi za izgradnju nove zgrade, uz najavu da će sve finansirati Fondacija supruge tadašnjeg predsednika Srbije i ničim zasluženog počasnog građanina Čačka Tomislava Nikolića. Pompezno je najavljeno 1.800 kvadrata novog porodilišta koje će biti završeno do kraja 2013. godine, ali od toga nije bilo ništa.

Tri godine kasnije, 5. januara 2016. godine, Fondacija je saopštila da iako je novo porodilište u Čačku bilo prvo na listi projekata, zbog nedostatka dobre volje i truda rukovodstva Zdravstvenog centra i lokalne samouprave neće biti izgrađeno već će sredstva biti preusmerena na drugu stranu. Fondacija je u javno objavljenom pismu istakla da nije dobila neophodna dokumenta za dobijanje lokacijske dozvole i početak izrade glavnog projekta.

Dveri Čačak smatraju da ako lokalna vlast oličena u SNS za 12 godina vladavine nije rešila ovo pitanje – neće ni ubuduće. Zato se obavezujemo da ćemo nakon smene aktuelne vlasti kao jedan od prioriteta nove vlasti postaviti upravo izgradnju novog porodilišta u krugu gradske bolnice.

Ovo, nažalost, nije jedini slučaj lažnih naprednjačkih obećanja, jer isto ovako nikada nije urađen Dom za stare i zatvoreni bazen, niti jedna javna garaža ili mikro-pijaca, dok izgradnja Doma zdravlja u Ljubiću kasni godinama. To nije ništa čudno od jedne vlasti koja nema popis gradske imovine i koja je uspela da uništi čuvene čačanske brendove poput FK Borac, FRA ili Čačanske banke.

Sve su to razlozi za hitne političke promene i zato pozivamo sugrađane da na nastupajućim lokalnim izborima 2. juna daju šansu Dverima i našoj izbornoj listi pod rednim brojem 3: PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – „BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković”. Da grad povedemo u jednom novom pravcu gde bi porodica, deca i roditeljstvo konačno došli na prvo mesto kako bismo zaustavili belu kugu i odseljavanje iz našeg grada.

Gradska organizacija Dveri Čačak

Prethodni članakOvi delovi teritorije Čačka danas nekoliko sati ostaju bez struje
Sledeći članakZašto je investiciono zlato savršen poklon

18 KOMENTARA

 1. Neizvodljivo da ne kažem lažno obećanje. Svi dobro znamo da se iz lokalnog budžeta ne može graditi porodilišta, bolnice, fabrike pa čak i seoski putevi jer oni nisu u nadležnosti lokalne samouprave već države, Vlade i ministarstva. Novac za ovakve investicije dobija se od države. A vi iz Dveri kao i druge opozicione stranke nikada od ove sadašnje Vlade Srbije nećete dobiti dinar više od onog što vam zakonom pripada kroz godišnji budžet. Za ovakve predloge i obećanja moguće je jedino kada su lokalna i državna vlast iste.

   • Slažem se ali vlast se menja od vrha. Znači menjajmo prvo republičku vlast a onda i lokalne. Naš narod kaže riba se čisti od glave a ne od repa.

    • Dok se ne dese promene lokalne vlasti, nema ništa ni od promene republičke. Tu su i botovi, javna preduzeća, birački spisak, izborne komisije,…

  • Ajde covece ne pričaj gluposti. Ova naprednjacka vlast se mora skloniti. Dosta je bilo svega najgoreg, da ne nabrajam, jer kraja ne bi bilo. Sa takvim tvojim razmisljanjem ovi bi vladali narednih sto godina. Samo jedan primer. Otpad u Dubokom je goreo i trovao Užičane i mnogo šire. Zašto. Pa zato sto se najmanje dve godine nista nije preduzelo da do toga ne bi doslo. Korišćeno je dve godine bez dozvole. I sad ministarka Vujović, koja bi morala da bude smenjena i da odgovara sto je narod trovan, ona se , po naprednjačkom običaju, hvali kako ce se uloziti veliki novac da se Duboko sredi najmodernije, jer “ građani su najvažniji“ . Bilo bi smešno da nije TUŽNO.

 2. Steta sto Roganovic nije ginekolog, odmah bi otvorio privatno porodiliste. Kao I ovo sto radi. A od cega? Od kojih para? Zato pustite tu mantru sa saopstenjima.

  • Kako od kojih para. Gluposti. Toliko iz buzdeta. A bolje bi bili da se pitas od kojih para Vučić gradi ovolike puteve, od kojih para finansira strane firme . Zadužio niz sledecih generacija. I ti se pitas od kojh para bolnica ili porodiliste.

   • Nisam pisao o porodilistu. Pitao sam sta bi bilo da je Roganovic ginekolog. Otvorio bi privatno porodiliste I naplacivao bi usluge. Znaci radio za svoj dzep. Tako radi I sada. I pitao sam od kojih bi para ON otvorio porodiliste. Kao I ovu ordinaciju koji ima.

  • Bas tako….nemate ljude, nemata kvalitet, kvantitet, znanje…..mesnu zajednicu bi tesko vodili…….i da kojim slucajem dobijete, posvadjali bi se oko vlasti, podela…..nazalost, ovi kakvi god da su, nazalost su manje zlo…

  • Čačani su zadnjih osam godina gledali bahatu i kriminalnu vlast SNSa. Pre njih gledali su istu takvu vlast. Jedina ozbiljna alternativa njima su Dveri. Dveri su ozbiljna , odgovorna patriotska stranka. Dvanaest godina nisu se prodali nikome, a mogli su. Dvanaest godina nisu menjali ideologiju i program. Zato Dveri, broj 3.

 3. Uh, uh opet saopstenje. Opet Dveri. Doslo na red i porodiliste. Sta li ce sutra? Hvala Bogu skoro ce cutnja pa izbori. Pa cemo videti korist od ovih silnih saopstenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here