Dveri Čačak: Zar korona nije pobeđena? Gradonačelnik Todorović je tvrdio da jeste

6
425

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačku oglasila se saopštenjem povodom akcije lepljenja plakata po gradu, putem kojih podsećaju Čačane na izjavu gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića tokom prošlogodišnje izborne kampanje da je pobeđena korona.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Akcijom plakatiranja užeg centra grada imali smo nameru da građane Čačka podsetimo na krajnje neodgovorno ponašanje aktuelnog gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića za vreme prošlogodišnje izborne kampanje. Tadašnjim izjavama da je kovid virus pobeđen, i publikacijom iste kroz više desetina hiljada predizbornih letaka SNS Todorović je učinio presedan. Niko do sada nije toliko nisko pao da pribegne manipulaciji sa zdravstvenim stanjem građana Čačka. Pomenuta izjava nije samo odraz skandaloznog političkog marketinga po svaku cenu već je predstavljala ozbiljnu opasnost po zdravstvenu bezbednost Čačana.

Todorovićev je očito bio spreman i na ovakve opasne laži sa ciljem da što više građana motiviše da izađu na nedemokratske i neustavne izbore koje je sprovela Srpska napredna stranka u junu 2020. godine. Posle konsultacija sa brojnim pravnicima, dobili smo potvrdu da se dotična izjava može smatrati teškim krivičnim delom i kvalifikuje se kao obmanjivanje javnosti u vidu širenja neistine koja za cilj može imati ugrožavanje zdravlja ljudi, što u ovim svima nama poznatim okolnostima može biti i sa smrtnim ishodom. To je bio razlog da kao odgovorni ljudi podnesemo krivičnu prijavu protiv Miluna Todorovića zbog opisanog postupanja koje je predstavljalo ozbiljan atak na zdravlje građana Čačka.

Žalosno je što to nije prvi slučaj gde je prvi čovek grada pokazao nekompetenciju i nepoznavanje svojih zakonskih obaveza kao gradonačelnika, prvenstveno obaveze brige o javnom zdravlju. Podsećamo i na slučaj zagađenja Zapadne Morave, u vezi sa čim smo takođe podneli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika i čiji epilog se takođe očekuje u nadležnim sudskim instancama.

Zato Srpski pokret Dveri insistira na promeni komplentnog korumpiranog pravosudnog sistema u Srbiji čije oličenje je republički javni tužilac Zagorka Dolovac, a izuzetak nije ni čačansko tužilaštvo i sud koji ove krivične prijave drže u fioci i štite gradonačelnika od krivične odgovornosti. Onog momenta kada pravosuđe bude u rukama nezavisnih profesionalaca ovakvi slučajevi će dobijati epiloge na sudovima u kratkim vremenskim rokovima. Mi smo za što hitnije donošenje Zakona o lustraciji koji će doneti zabranu obavljanja bilo koje javne funkcije za sve one iz vlasti koji su se ogrešili o zakon.

Pozivamo sve Čačane koji dele ove ideje promene ne samo aktuelne nedemokratske i kriminalne vlasti već i kompletnog korumpiranog političkog sistema da nam se pridruže u ovoj borbi na sledećim izborima.

Informativna služba Dveri Čačak

Prethodni članakPromocija knjige “Istorijski zabavnik“
Sledeći članakU Čačku svaka četvrta testirana osoba ima koronu

6 KOMENTARA

  1. Da li imaš još nešto da iščeprkaš iz 2020 god. Opasulji se i prizemlji. Smisli neki program, prezentuj i čekaj izbore u 2022. Kao svi. Skoro će.

  2. Bole nije prežalio izbore 2020 godine. Neprestano se koprca. Zapleo se kao pile u kučine. Ne zna gde udara. Umesto da se angažuje za vakcinaciju on sve kontra. Svašta od čoveka.

  3. Šta vi možete da uradite sem ta pokušate da upropastiti, nagrdite. Da zasere….te. Primer su ove nalepljene gluposti. To radite sve vreme vašeg političkog angažovanja. Ništa pametno od vas. Sem jeftinih parola, saopštenja. Jedva čekam izbore. Pa šta bilo da bilo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here