Dveri: Čačani će plaćati izgradnju beogradskog metroa

6
383

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem u kojem navode da će i poreski obveznici iz Čačka finansirati izgradnju metroa u Beogradu.

Saopštenje prenosmo u celosti:

Narodna izreka “Srbija radi Beograd se gradi“ naročito je aktuelna danas prilikom planiranja budućeg prestoničkog metroa. Previsoku i “prenaduvanu“ cenu izgradnje (radi izvlačenja novca u stranačke džepove) nije izvodivo da plati samo Beograd, pa je SNS odlučio da cela Srbija plati izgradnju beogradske infrastrukture.

Otimanju naših para nije kraj. Osim što nam je aktuelni režim, izmenama zakona, oteo ogroman deo naših sredstava – poreza koji se ubira na teritoriji Čačka – sada je rešio da dodatno finansijski optereti Čačane, i ostatak Srbije, jer će svi građani Srbije otplaćivati kredit za pomenutu namenu.

Čačani već spadaju u grupu gradova sa veoma niskim primanjima, što je takođe posledica pogubne politike lokalnog i državnog rukovodstva, i ne treba da plaćaju tuđe račune. Zato Dveri zahtevaju da se odustane od ove sulude odluke, kao i da nam se vrate ranije oteta sredstva.

Informativna služba Dveri Čačak

Prethodni članakLešić: Ukoliko budemo koncentrisani, slavićemo protiv Mege
Sledeći članakDr Sretenović: Mi u bolnici ne primećujemo da se epidemiološka situacija smiruje

6 KOMENTARA

  1. Mislim da to zahvatanje od drugih opstina za izgradnju na teritoriji Beograda, NIJE pozakonu. Prema tome, treba reagovati, te tu odluku. ako postji, osporiti na vreme.

  2. Svuda u svetu metro gradi drzava.Veliki gradjevinski projekti obezbedjuju posao mnogim firmama,zaposljavaju mnogo radnika,obezbedjuju egzistenciju mnogim porodicama,dobar deo ulozenog se vrati kroz poreze,doprinose…..

  3. Otkrio Boško toplu vodu. Ko je do sad plaćao Marakanu, Arenu, most na Adi, toranj na Avali, Prokop, Beograd na vodi….i ostale mega struktre po Beogradu. Drzava se zaduži prave po Beogradu a plaća cela Srbija. Tako će biti i sa nacionalnim stadionom, metroom…. Onda izađu na televiziju i ubeđuju kako je izgradnja metroa lokomotiva privrede Srbije, kako će od njega svima biti bolje. Samo me interesuje koju će koristod metroa da imaju stanovnici Leskovca, Pirota, Vranja, Kruševca….. Kada treba da se uzme kredit od 4 milijarde evra za metro u Beogradu za to nema problema a kada treba da se uradi zatvoreni bazen ili košarkaška dvorana u Čačku onda za to nikad nema para.

    • Pa ko kaze da je otkrio toplu vodu. Rekao je istinu. Kao i ti u komentaru. I šta je problem što je rekao, ono što neki ne znaju, ili o čemu ne razmišljaju . Jel bolje što je rekao nego da nije. Pre će se čuti ako on kaze , nego ti i ja.

  4. Toliku cenu metroa, za koju se nema ni dinara, već se treba debelo zadužiti, ne treba da plaćaju ni Beograđani , ni Čačani. NIKO. To će debelo da košta građane koji uglavnom nemaju ni da prežive, a ne da plaćaju metro. A vlast i gospoda poput Vesića, ne treba tako da kupuju glasove, i da se prave pametni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here