Dveri: Kako je moguće da tužilaštvo višestruko osuđivanom nasilniku nije odredilo pritvor!?

9
785

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem povodom incidenata koje je izazvao nasilnik M. M. i reakcije tužilaštva povodom tog slučaja.

Saopštenje prenosimo u celosti, uz minimalne redakcijske intervencije.

Čačanski mediji su dana 24.02.2020. godine objavili da je muškarac M.M. u noći između subote i nedelje upao u kafe “Distrikt“ naoružan sekirom i čekićem i tom prilikom nasumično udarao goste kafića i naneo im samo lakše telesne povrede i to pukom srećom.

Dežurni zamenik tužioca Jelena Ćurčić je okvalifikovala delo kao “obično nasilničko ponašanje“, iako je privedeno lice ranije bilo višestruko osuđivano. U tom smislu je bila u obavezi da privedenom licu odredi meru pritvora! U konkretnom slučaju bilo je osnova za obavezno određivanje pritvora po članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 ZKP-a.

S obzirom da tužilac nije stavio predlog za određivanje pritvora, nasilnik je odmah pošto je pušten na slobodu došao u kafić “Distrikt“ i nasilno pokušao da uđe na vrata. Radnici su sprečili ponovni ulazak zaključavanjem vrata lokala.

Tužilaštvo u Čačku, odnosno Javni tužilac Ivana Kostić, i njen zamenik Jelena Ćurčić, postupajući u navedenom slučaju, su isti oni koji gone predsednika odborničke grupe Dveri i člana Predsedništva Dveri Aleksandra Tanaskovića, po osnovu “nasilničkog ponašanja“, za “tzv. povredu papirom“ i “poslat poljubac Predsedniku skupštine grada Čačka“, odnosno zbog radnji koje blago rečeno, ne predstavljaju elemente ni jednog krivičnog dela !?

Građani Čačka treba dobro da se zamisle koliko i da li je javno tužilaštvo u našem gradu nezavistan državni organ i koliko je u stanju da se stara o bezbednosti građana ili je samo produžena ruka lokalne SNS klike na vlasti.

I zato BOJKOT!

Informativna služba SP Dveri Čačak

Prethodni članakNova Srbija obeležila stranačku slavu Sveti Simeon Mirotočivi (FOTO)
Sledeći članakGlumačka radionica Doma kulture na Riječkom karnevalu (FOTO)

9 KOMENTARA

  1. Dveri su potpuno upravu ! Ovo samo u Cacku ima dam vam primer mene hapse i ekspresno osudjuju jer sam naprednoj bagri reko lopovi,bando,bagro !!! Ja nista nisam slagao…!

  2. A kako je moguće da Bošku Obradoviću nije napisana krivična prijava za izazivanje rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti zbog sramnog video klipa o migrantima?

  3. A kako je moguce da ni jedan tuzilac nije odredio pritvor lideru „Dveri“.Godinama pratimo njegovo nasilnicko ponasanje i nikom nista.Djondra je mala beba za lidera „Dveri“.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here