Dveri: Ko je glavni drvoseča u Čačku?

7
603

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačku oglasila se povodom sve učestalije seče drveća u gradu na Moravi.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Naprednjačka vlast i klika već duže vreme seje mržnju među građanima našeg grada i vrše razdvajanje na podobne i nepodobne, čineći sve da nam zagorčaju i otežaju život. Radi se o ljudima koji su neznalice i jedino što su uradili u životu jeste što su kupili diplomu.

Čak i kada ih uhvatimo u lažima, prevarama, kriminalu, oni ostaju istrajni, znajući da ni policija, ni sud, ni tužilaštvo neće reagovati na njihova dela, jer su sa njima u dilu.

Građani postaju svesni razmere razaranja, uništavanja i pljačke ovog grada pod vlašću SNS-a i sve češće i otvorenije kritikuju poteze ove vlasti poput glamurozno najavljene akcije „Naša šuma – naša briga“, gde SNS vlast plaća sadnice i do 6.000 dinara, iako je njihova vrednost na tržištu mnogo manja ili poput zagađivanja reke Zapadne Morave ili poput nelegalne gradnje u Čačku i nenamenskog dodeljivanja sredstava iz gradskog budžeta.

A povod za aktuelnu kritiku građana je besomučna seča stabala po celom gradu od strane ove vlasti!

Pitamo se ima li ko u ovom gradu mogućnost da spreči katastrofu? Posečeno je ili osakaćeno toliko stabala, da nijedna akcija, pa makar ona bila i sa hiljadu stabala neće imati efekta. Možda tek za 10 ili 15 godina. Ali šta da radimo ovim povodom i koliko će još stabala stradati do tada?

Da zlo bude veće i ono što su do sada uradili se osušilo, pa se pod velom noći popravljaju zasađeni drvoredi, kako bi se prikrili promašaji i nestručnost.

U cilju alarmiranja javnosti, zaštite sugrađanke Svetlane koja se usudila javno da kritikuje vlast SNS i njihovu nestručnost, ali i radi objektivnog informisanja građana, šaljemo vam slike stabala koja su ponovo posađena duž korita reke Morave. Inače da napomenemo, ovo se inače nije smelo uraditi, jer se nalazi u ingerenciji Srbijavoda i u vodoplavnom području.

Na slikama se jasno vidi da je od 100 stabala zasađenih prošle godine, u sred leta kad mu vreme nije, novom akcijom presađeno je oko 70 do 80.

Iako smo i tada molili da se to ne radi, stručnjaci Gradskog zelenila, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i njegovom svitom, Igorom Trifunovićem, Markom Parezanovićem i ostalima, napravili su štetu od skoro 500.000 dinara, jer je svako stablo građanima naplaćeno po 6.000 dinara.

Koliko još stvari treba da se uništi u Čačku, da bi se neko dozvao pameti ili odgovarao za propuste i otišao u zatvor? Mislimo da je dosta i da je vreme za promene!

Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku

Prethodni članakDubrovnik – Mlini – Cavtat: Izložba slika Milana Konjovića u Galeriji “Nadežda Petrović“
Sledeći članakPrivrednici iz Čačka poklonili novi traktor borcu sa Košara

7 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here