Dveri: Naša poslanička grupa pokrenuće inicijative o neradnoj nedelji i povećanju penzija

2
600

ČAČAK – Na prvoj sednici buduće poslaničke grupe Srpskog pokreta Dveri održanoj danas u Čačku, rečeno je da će neke od prvih inicijativa Dveri u skupštini biti uvođenje neradne nedelje i u privatnom sektoru, preispitivanje rada javnih izvršitelja, povećanje minimalne penzije i vraćanje otetih delova penzije svim penzionerima.

Dveri će, kako je saopšteno, zahtevati i izmene poreskih zakona u korist porodice, zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, rešavanje pitanja neisplaćenih zarada radnicima nakon pljačkaških privatizacija, kao i početni kapital za pokretanje privatnog preduzetništva mladih.

Na sastanku je ocenjeno kao nedopustivo kašnjenje pri objavljivanju konačnih izbornih rezultata i navedeno da Srbija više ne sme da funkcioniše bez narodne skupštine koja hitno treba da bude konstituisana.

Konstatovano da je da najvažnije javne rasprave i državne odluke konačno treba vratiti tamo gde im je i mesto — u parlament.

Poslaničku grupu Dveri u skupštini činiće Boško Obradović kao predsednik, Ivan Kostić kao zamenik predsednika i poslanici Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić.

Izvor: Beta

Prethodni članakMilić: Igrači su pokazali ozbiljnost
Sledeći članakVeliki deo Čačka danas šest sati bez struje

2 KOMENTARA

  1. Predlog: redovno čitati kalendar. Ne raditi u subotu, nedelju, na crveno slovo, na crno debelo, crno tanko. Najbolje nikad. Da se ne ogrešiš. Zatvoriti kalendar. A živeti lepo. Ne može. Tačka.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here