Dveri: Neka se laž i prevara vlasti u Čačku ogole do kraja

7
435

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se povodom ostavke načelnice Gradske uprave za urbanizam Vesne Dmitrić.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Lični režim i samovolja koju svakodnevno, neskriveno i apsolutno sprovodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prenosi i na sve njegove saradnike. Milun Todorović, bivši gradonačelnik Čačka, komentarišući ostavku Vesne Dmitrić, načelnice Odeljenja za urbanizam, kaže: „Njen moralni i lični čin jeste da zbog tog događaja (protest), a tiče se njenog sina i njegove devojke, podnese ostavku…“. Podsećamo Miluna Todorovića da Ustav Republike Srbije garantuje svakom punoletnom građaninu pravo da samostalno odlučuje, slobodno se kreće, misli, radi i izraža se. Republika Srbija podstiče razumevanje, uvažavanje i poštovanje razlika između njenih građana, kao i demokratsko pravo na slobodu misli i okupljanja!

Zato ne razumemo kako se Milun Todorović usuđuje da gore navedena ljudska prava i slobode kao vršilac javne funkcije uskraćuje građanima. Šta je sledeće: da u duhu komunističkih i julovskih političkih komesara donese pisani akt o političkoj podobnosti članova porodice, rodbine, komšija i prijatelja partijskih i gradskih funkcionera?

Podsećamo na još nekoliko sličnih „moralnih činova“ koje Milun Todorović beleži u svojoj političkoj karijeri:

– opasna obmana građana saopštenjem pred izbore da je „pobedio koronu“, čime je direktno ugrozio javno zdravlje;

– učesnike mirnog građanskog protesta u Čačku od 9. jula ove godine nazvao je „grupom nesposobnih koja je utehu našla u nasilju“;

– nije odgovorio na javna pitanja koja su mu u pisanom obliku uputili građani učesnici protesta a ima zakonsku obavezu da to učini;

– čuvena izjava da će Čačak biti mesto odakle će se „odlivati mozgovi, za početak prvo prema Beogradu a kasnije i diljem Evrope i sveta“

– kriminalna izgradnja sprata više na novoj privatnoj stambenoj zgradi u njegovom vlasništvu na mestu bivšeg gradskog spomenika kulture (bioskopa „Sutjeska“).

Sve su ovo razlozi zašto je na lažne lokalne izbore u Čačku izašlo manje od 35% građana našeg grada, pa su predstavnici vlasti morali da kradu glasove i lažno povećavaju izlaznost uvečernjim satima na izborima na kojima opozicija nije ni učestvovala. Milun Todorović može ponovo da se kandiduje za gradonačelnika u novoj lažnoj gradskoj skupštini u kojoj će sedeti samo poltroni vlasti i niko ko ima svoj stav i slobodu da deluje samostalno od naprednjačkog režima. To je i logično: neka se laž i prevara lokalne vlasti SNS i SPS ogole do kraja i da onda krenemo putem političkih promena u našem gradu.

Informativna služba Dveri Čačak

Prethodni članakDanas isplata 18.000 dinara za više od 235.000 firmi
Sledeći članakČačanka (62) preminula na kovid odeljenju Opšte bolnice

7 KOMENTARA

  • To nije lepo sa tvoje strane. Nisam pristalica Dveri, ali ako je zastupljena takva reotika cemu da se nadamo, osim svadji.
   Svako tadi za sebe, oni iznose stav i to je to. Meni se licno ne svidja njihova politika, ali nikada ne bih rekao da su stat.greska zbog toga sto sam ne bih bio u stanju da imam ni koliko oni imaju.
   Svi znamo da pricamo,da osudjujemo. Ajde nesto sami da uradimo pa da vidimo kako ne to tesko. Ako si clan sns i ako ovo moras da radis, onda ok. Ako ovo pises iz svoje glave, onda imas problema u vidu kompleksa.

   • Jel “Popara” nešto pogrešio? Dveri su na nivou statističke greške, a komentarišu sve i to konstantno u negativnom kontekstu.

   • To je tacno. Sta macku bie usi sta rade misevi.
    Njihovo jeste da to rade i to ih je dovelo da stat.greske. Tako je i Calovic mislio da nesto moze, kada se preracunao otisao u bojkot i evo cuti vec mesecima. Sve u svemu, tesko da moze Calovic da nesto promeni a ne moze ni Radijevic, jer se prodao Jeremicu koji je neopevani losak. Sps je tu oko 5%, tako da, i za 2,3god na vanrednim izborima, opet ovedjuje sns i napravice sa nekim koaliciju. I sve dok je Vucic na celu sns pobedjivace.
    Vucic se dodvorava EU da ode u neko njihovo telo, inace ovde on nema buducnost duzu od 10g od sada i on to zna.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here