Dveri: Nikad veći urbanistički i saobraćajni haos u gradu

2
621

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglaasila se saopštenjem za javnost povodom, kako navode, sve većeg utbanističkog i saobraćajnog haosa u grad.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Upozoravali smo – dešava se! Nesnosan urbanistički i, pre svega, saobraćajni haos u Čačku, koji je svakoga dana sve izraženiji, je direktna posledice neuke i bahate vlasti, odnosno nakaradnih urbanističkih planova na koje smo ukazivali i protiv kojih smo se borili.

Nakaradna gradnja bez dovoljno obezbeđenih parking mesta, loše isplanirano pogušćivanje naseljenosti grada bez prethodnog povećanja kapaciteta saobraćajnica Čačka, katastrofalan izbor prioriteta infrastrukturnog ulaganja i brojni drugi loši potezi vlasti direktno su uticali na sadašnje katastrofalno saobraćajno stanje u gradu, a koje je već bilo izrazito loše. Treba li ponavljati da je Čačak verovatno jedini grad u Srbiji koji nema ni jednu javnu garažu?!

Da situacija bude gora – aktuelna vlast nastavlja sa pogubnom urbanističkom politikom, preko uništavanja preostalih slobodnih površina koje su morale da posluže za delimično saniranje urbanističkih problema u gradu. Najnoviji primer urbanističkog masakriranja Čačka, a na koji smo upozoravali na vreme, jeste izgradnja petospratnice na mestu parkinga ispred gradskog bazena i SRC „Mladost“.

Ova suluda „urbanistička“ odluka – osim što će „zazidati“ najlepše gradsko šetalište (iako naruženo ružnim behaton kockama) i time ga zauvek naružiti – će napraviti neverovatan saobraćajni kolaps na ovoj lokaciji, koja je već bila u velikom problemu zbog nedostatka velikog broja parking mesta (SRC Mladost i bazeni nemaju svoj parking, a okolne stambene zgrade i FTN samo delimično). Umesto da uredi postojeći parking i tako značajno poboljša problem parkiranja na ovom području, gradska vlast čini upravo suprotno – oni eliminišu taj parking – i ne smo to – oni čak umesto parkinga predviđaju objekat sa još 50-60 stanova, odnosno vozila za svakodnevno parkiranje!

Čak i ako je od ovakve vlasti, mnogo je! Teško onom ko bude došao na čelo Čačka posle ovih uništitelja, jer će Čačak uskoro postati grad koji se više ne može urbanistički „popraviti“.

Info služba Dveri Čačak

Prethodni članakMiran vikend u kovid paviljonima čačanske bolnice
Sledeći članakKon revidirao stav: Đaci će moći da nose bilo koje maske

2 KOMENTARA

  1. Zgrada na extra mestu, prodace odmah stanove. Ovi klovnovima iz Dveri sve smeta. Alo, strucnjaci, izbori su prosli niko vise ne obaraca paznju na propalu stranku. Pisacete saopsenja jos malo a onda u zaborav.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here