Dveri se protive naseljavanju migranata na teritoriji Čačka

1
651
Foto: Getty images

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri saopštila je danas da se protivi naseljavaju migranata u Čačku, navodeći da će uskoro pokrenuti peticiju protiv izgradnje migrantskog centra u gradu na Moravi.

Dveri, reagujući na jučerašnju izjavu predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, tokom razgovora sa grčkim premijerom Krijakisom Micotakiso, da će Srbija preuzeti deo migranata iz Grčke, smatraju da se kreće u ostvarenje ranije Vučićeve najave da će prazna srpska sela naseliti migrantima i tako rešiti problem slabog nataliteta.

Podsetimo se i izjave bivšeg austrijskog ministra unutrašnjih poslova Herberta Kickla da je u njegovo vreme sklopljen ugovor sa Vladom Srbije da migranti kojima Austrija odbije zahtev za azil, a koji ne mogu da se vrate u zemlju porekla, budu vraćeni u Srbiju. To je očito nova međunarodna obaveza koju je republička vlast na čelu sa Vučićem, Ivicom Dačićem i Anom Brnabić preuzela na Srbiju – ističe se u saopštenju Dveri.

Konstatuju i da je ovo direktan udar na bezbednost naših porodica.

Posebno zabrinjava odluka skupštine grada Čačka, na sednici održanoj 26. marta 2018. godine kada je donet ‘Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila na teritoriji grada Čačka za period od 2018-2021. godine’. Na taj način lokalna vlast SNS i Socijalističke partije Srbije stvorila je uslove za naseljavanje migranata i pravljenje migrantskih centara i u našem gradu – zaključuje se u saopštenju Dveri.

Izvor: MNA

Prethodni članakMenadžment Pošte: U Milanovcu nije suspendovano 30, već sedmoro radnika
Sledeći članakNovogodišnji turnir u basketu krajem ove i početkom sledeće godine u Plavoj hali

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here