Dveri traže ostavku pomoćnice gradonačelnika Mirjane Đoković

2
508

ČAČAK – Srpski pokret Dveri ponovo je zatražio ostavku pomoćnice gradonačelnika Mirjane Đoković, a kao razvog navode da “neodgovorno obavlja svoju dužnost”.

Reagujući na izjavu Đoković od 1. avgusta da, kako se navodi „odbornička grupa Dveri prvo mora da pobedi na izborima, a nakon pobede da odgovorno vrši vlast“, u ovoj stranci ističu da nisu dobili odgovore na mnoga pitanja, da je debata ukinuta u skupštinskoj sali i da su zbog toga napustili sednice.

Godinama je budžetski fond za zaštitu životne sredine ostajao neiskorišćen, a sredstva su korišćena kao subvencije javnim preduzećima. Budžetom ste uvek planirali ogromna sredstva za nerealne projekte, a rebalansima iste umanjivali za više od pola, pa prikazivali nerealno visoku realizaciju. Ovakvim načinom rada ili bolje reći nerada, godinama uskraćujete građanima našeg grada sredstva namenjena za poboljšanje kvaliteta životne sredine. Najnoviji dokaz vaše nestručnosti je i nedobijanje sredstava za pošumljavanje iz ‘Zelenog fonda’, jer ste očigledno nestručni da napišete valjani projekat – navode u Dverima.

Da je gore navedeno tačno, kažu u Dverima, vidi se po izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine, gde je grad Čačak na prvom mestu po zagađenju.

Godinama ste krili istinu, pa nam na kraju ukrali i Moravu. Obmanjivali javnost, niste poštovali struku, dopustili direktoru Sportskog centra ‘Mladost’ da ugrozi zdravlje stanovništva otvaranjem plaže, iako je i sam bio svestan da je reka zagađena. Dugo obećavana rekonstrukcija kanala Parmenac – Katrga, koji je postao fekalni kolektor, služila je samo kao šarena laža onima koji su vam verovali. Godinama ne možete da pronađete zagađivača Lupnjače i Morave, koji se lako može otkriti uvidom u katastar zagađivača, koji ste vi lično rekli da imate – piše u saopštenju Dveri.

Po statu grada Čačka, ističu Dveri, osnovna nadležnost Đoković je zaštita životne sredine.

Umesto da se bavite resorom koji vam je poveren, vi ste kršili Zakon o zaštiti voda (član 99), koji kaže da kada dođe do ekološke havarije, zagađivač je dužan da postavi uređaje, obezbedi sredstva i utvrdi rok za saniranje havarije i o tome obavesti javnost. Da li ste po članu 106 istog zakona bili obavešteni od strane zagađivača, po priznanju gradonačelnika kompanije Sloboda? Da li su obavešteni Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zaštite životne sredine i da li znate da je kazna za ovo delo do 3.000.000 dinara i tretira se kao privredni prestup? Šta ste povodom ovoga vi uradili – pitaju u Dverima.

Dveri ističu i da se na Ekološkom portalu grada Čačka, koji je, kako navode, višestruko preplaćen (390.000 dinara), građanima savetuje da „prijave ako ustanove neki problem ‘KOI’ ugrožava njihovu životnu okolinu“, na telefonski broj + 381 32 0000000, koji ne postoji.

Posle svega navedenog, nemojte se više kriti iza lika i dela Aleksandra Vučića, već ako imate i malo časti i obraza, poslušajte naš savet i podnesite ostavku. Ako nešto ne umete i ne znate da radite, časno je to priznati i povući se – zaključuje se u saopštenju Dveri.

Izvor: MNA

Prethodni članakČačanska Sloboda bila domaćin finalnog turnira Fer – plej lige
Sledeći članakOvo je program rokenrol festivala “Priča“

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here