Dveri: Tresla se gora, rodio se miš, ni atletsku stazu u roku ne možeš da završiš

2
511
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem za javnost povodom, kako navode, nedovršenih infrastrukturnih projekata.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Izgradnja autoputa kasnila je dve godine i niko nije kriv. Rekonstrukcija skupštinske sale kasnila 6 meseci, a trebalo da se uradi za 60 dana. Vijadukt rađen nekoliko puta. Parče Ulice 10 rade već dva mandata. Dom za stare, zatvoreni bazen, kotlarnica kod škole Vuk Karadžić, crpne stanica na Ljubić keju, zatvoreni javni parking, itd. Ovo su sve rezultati rada lokalnih funkcionera SNS.

Kako smo nebrojeno puta tvrdili, da vlastodršci obećavaju nerealne stvari, potvrdu dobijamo iz dana u dan. Novac građana se nemilice troši na nebitne stvari, projekti koji bi bili bitni građanima stoje. Bitno je da se grad šminka dok se davimo u saobraćajnom kolapsu. Ali i ta šminka nije trajala dugo. Žardinjere u centru grada, za koje je dato pola miliona dinara, nakon godinu i po dana postaje ruglo grada, stabla drveća pored Morave, koja su nelegalno posađena, osušila se zbog nestručnosti pa sađena ponovo (sadnja jednog 9.000 din), ulice pune rupa, zelene površine koriste se za parkiranje kola, potapajući stubići plaćeni 6.000 evra više su u zemlji nego van nje (onaj kod tzv. Rimskog trga nestao)… To je slika našeg grada. Ono što se radi, zgrade i objekti po gradu, grade se mimo zakona. Nema zelenih površina, nema dečijih igrališta, nema tabli o investitorima.

Očigledno se mnogima žuri da svoje poslove završe što pre, jer se plaše da će ova garnitura vlastodržaca brzo otići sa svojih mesta. Naravno da je njihov strah opravdan, jer niti su građani glupi, niti su ludi, da nakon poslednjih dešavanja vezanih za situacije u Krušiku i Jovanjici, svoj glas ponovo daju SNS.

I kao da sve to nije dovoljno, lokalna vlast ni atletsku stazu ne može da završi u roku. O rekonstrukciji gradskog bedema, koja je počela u decembru, da ne govorimo. I tu će sigurno biti problema, ako ništa drugo ono sneg koji će pasti u zimu. Ali šta je problem? Zašto radovi ne počinju kada im je vreme i ne završavaju se u predviđenim vremenskim rokovima? Nedostatak novca? Pa zar nisu uzeli kredit za tu namenu? Loši vremenski uslovi? Pa do pre nekoliko dana je bilo idealno vreme za gradnju. Očigledno je da je lokalna vlast nesposobna, nedorasla poverenju koje im je dato od građana, bezobzirna i bahata. Jer kako drugačije objasniti situaciju u kojoj svaki posao koji započnu, završe probijanjem rokova i iznova novim izgovorima?

Ali zato gradonačelnika, na njegovim obilascima radova, konstantno sledi takozvana „jagnjeća brigada“, u likovima Igora Trifunovića, Marka Parezanovića, Milana Bojovića, Miroslava Petkovića, Nemanje Trnavca, Dušana Radojevića, i još nekih, za koje ne znamo kada stižu i da svakodnevno prate gradonačelnika i da rade u državnim firmama u kojima su zvanično zaposleni (EPS, Telekom, Zračak, bolnica), a u kojima takođe primaju platu. Bitno je da su se neki od njih poprilično ugojili, pa onda građani neka se ne čude kako se pojede i popije za 17.000.000 dinara za godinu dana.

Sve u svemu, korisnici atletske staze neka se strpe do proleća, ili neka trče i vežbaju na nekom drugom mestu kako bi se navikli, jer ionako stazu ne grade za nas građane, nego kako reče gradonačelnik za velike sportske mitinge, koje će grad Čačak organizovati. Živi bili pa videli. Samo da ne bude kao i sa bioskopom.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri Čačak

Prethodni članak“Pčelica“ otvorila prvu specijalizovanu internet knjižaru
Sledeći članakVučić nenajavljeno obišao radove na auto-putu Surčin – Obrenovac, zahvalio se radnicima iz Čačka

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here