Dveri: U nedelju će na Moravi biti ugroženo zdravlje plivača za časni krst

4
868

ČAČAK – Srpski pokret Dveri uputio je Gradu zahtev za inspekcijski nadzor Zapadne Morave, navodeći da je stepen zagađenosti reke veliki, kao i da će ukoliko se ništa ne preduzeme pokrenuti krivični postupak.

Uprkos do sada podnetim zahtevima nikada nikakav zapisnik o inspekcijskoj kontroli nismo dobili. O postupanju je obavešten Ombudsmana, kao i nadležno ministarstvo – navodi se u zahtevu Dveri.

Podsećaju da su na ovaj problem ukazali u aprilu, nakon čega je kupalište zatvoreno, a da je Zavod za javno zdravlje vršio merenje zagađenosti i da je rezultate prosleđivao selektivno.

Među izvornim ovlašćenjima gradonačelnika Čačka je između ostalog i kontrola nivoa zagađenosti toka Zapadne Morave kroz Čačak. Na ovaj način popuštanjem dužnog nadzora dovodi se u pitanje život i zdravlje ljudi, pogotovo onih koji će plivati 19. januara na Bogojavljenje, kao i uzrokovanje značajnog odumiranja ribljeg fonda – ističu Dveri.

Dveri navode kako je gradonačelnik Milun Todorović već rekao da je uzročnik zagađenja kompanija “Sloboda“, da povodom toga ništa nije preduzeto, kao i da nikada nikakav prekršajni postupak nije iniciran.

Ističu da će uslučaju daljeg nepostupanja po njihovim zahtevima, biti primorani da se obrate nadležnom tužilaštvu i da insistiraju na krivično pravnim posledicama nepostupanja po prijavama.

Izvor: MNA

Prethodni članakČačak finansira vantelesnu oplodnju i za drugo dete
Sledeći članakTri čačanske firme traže 13 radnika

4 KOMENTARA

  1. Da li ih neko primorava da plivaju. Nisu mali mogu sami da odluce hoce li da plivaju ili nece, nemojte vise smarati. Jadnici ne znate kako da budete u centru paznje, pa smarate sa ovim saopstenjima svaki dan. Morava je zagadjena zadnjih 20 godina a vi se setili sad pred izbore da brinete o zdravlju gradjana.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here