Dveri: Urbanistički planovi u Čačku špekulativne zone za bogaćenje pojedinaca

6
882

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se povodom najava da će na uređenoj zelenoj površini u naselju Velika kolonija biti izgrađena stambena zgrada, čemu se meštani tog dela grada protive.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dveri godinama upozoravaju da su urbanistički planovi Čačka obične špekulativne zone konstruisane tako da omoguće ekstra-profiterima bliskim vlasti da izgradnjom maksimizuju svoj profit, pod velom zakonitosti, a na štetu Čačka i Čačana.

Upozoravali smo da će se slučaj uništavanja zelenih površina u naselju „Kaluđerica“ nastaviti – „Kaluđerice“, „Košutnjak“, „Vojni soliter“, „Velika kolonija“… Ima li kraja uništavanju Čačka pod vlašću SNS-a i Miluna Todorovića? Da li Milun Todorović, kao prekaljeni neimar „divlje gradnje“ stoji i iza ovog slučaja?

Prilikom donošenja urbanističkih planova pokušali smo da ugradimo sistemska rešenja u te planove koja će zaštiti postojeće zelene površine, igralište i druge društvene površine.
Predstavnici vlasti (izrađivač plana) su odbili naš predlog pod izgovorom da nema potrebe za tim, jer su ona već dovoljno zaštićena. Znali smo još tada da lažu, a sada se to opet potvrđuje. Ali pošto institucije u ovoj zemlji ne funkcionišu, ništa više nismo mogli da uradimo.

Jedino što možemo jeste da podržimo i pomognemo građane čija su igrališta i zelene površine ugrožene, kao što smo pomogli i odbranili dečije igralište u naselju „Košutnjak“.

Urbanistički i pravni tim Srpskog pokreta Dveri će pružiti svu moguću pomoć građanima naselja „Velika kolonija“ u odbrani svog parka. Jedino borbom možemo stati na put nenormalnim namerama ove nenarodne vlasti.

Savet za urbanizam Srpskog pokreta Dveri Čačak

Prethodni članakTakmičenje u streličarstvu u OŠ “Preljina“
Sledeći članakGoreo podzemni kontejner u Ulici Bate Jankovića

6 KOMENTARA

  1. Covek koji pise komentar bez velikog slova, tacke, zareza, ne odvajanje recice NE od glagola objasnjava sta je krivicno delo, neverovatno ali istinito. Ko sve pise komentare, strasno.

  2. nema zgrade koja je napravljena po vazecim propisima
    inspekcija cuti
    izgradnja nove zgrade sa nadzidivanje a to je krivicno delo
    neplacaju se za potrebne dozvole a to se legalizuje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here