Dveri žestoko po bivšim funkcionerima Demokratske stranke

3
317

ČAČAK – Srpski pokret Dveri oglasio se saopštenjem u kojem prozivaju, kako navode, “bivše funkcionere“ Demokratske stranke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Šule, Kena i Ješić ne predstavljaju više ništa u DS, ali je zato vladajući režim veoma zainteresovan za njihove usluge.

Režimski mediji već danima daju ogroman prostor bivšem rukovodstvu DS na čelu sa Šutanovcem, Ješićem i Balšom Božovićem. Aktuelni režim kao da još uvek ne može da preboli što Gordana Čomić nije pobedila na unutarstranačkim izborima u DS, pa bivše rukovodstvo ima više prostora u medijima nego bilo ko iz aktuelnog vrha DS.

Posebno je karakteristično da Balša Božović svaki dan dobija novi intervju, dok Zoran Lutovac kao predsednik DS ne može nigde da gostuje, kao i drugi lideri Saveza za Srbiju. Šta se krije iza ove naprasne blagonaklonosti medija prema jednom delu opozicije, i to baš bivšem rukovodstvu DS? Jedino logično objašnjenje je da ono što oni već duže vreme od kako su izgubili na unutarstranačkim izborima rade ide direktno na korist vladajućem režimu.

Posebno je smešno kada Šutanovac ili Balša Božović govore u ime DS ili Saveza za Srbiju a ne nalaze se niti na jednoj funkciji sa koje bi mogli da govore u ime DS ili SzS. Srpski pokret Dveri ostaje veran programskoj platformi SZS u 30 tačaka i nećemo nasesti na provokacije i bilo kakve sukobe unutar opozicije jer to može da odgovara samo Vučićevom režimu. Vreme će ubrzo pokazati za koga radi društvo iz starog rukovodstva DS koje je upropastilo ovu stranku i sada želi ponovo da je preuzme i zaustavi obnovu ujedinjene DS koja je započela sa novim i nekompromitovanim ljudima na njenom čelu.

Dveri imaju vrlo korektnu saradnju sa DS i njenim predsednikom Zoranom Lutovcem, kako na nivou dva predsednika, tako i na nivou gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. To oko čega se mi ne slažemo dobro znamo i različita mišljenja su normalna u demokratskom poretku. Ali, mi danas živimo u nenormalnom političkom sistemu pod ovim režimom i zato smo zajedno u ovoj borbi do smene aktulene vlasti – da bismo onda jednog dana u normalnoj demokratskoj atmosferi debatovali o svemu. To razume i podržava svaki pravi demokrata, sem onih koji očito imaju neke druge lične interese koje su stavili ispred opštih.

Dveri se više neće oglašavati o članovima bivšeg rukovodstva DS koji konstantno u režimskim medijima napadaju Dveri, Savez, bojkot Skupštine i bojkot izbora. Neka svako radi svoj posao. Mi nećemo da radujemo režimske medije prepucavanjima u opoziciji.

Info sližba Dveri

Prethodni članakSergej Trifunović i Vrhovni kadija
Sledeći članakKafe-klubu “Velvet“ potrebni radnici

3 KOMENTARA

  1. Bosko i Tanaskovic da vrate novac odbornicima ,sto su oteli kao za kampanju na proslim izborima, SRAMOTA,kostala kampanja u Cacku 40 hiljada EUR

  2. E moje demokrate sta ste vi docekali. Da vas dverjani mesecima gaze a da vi ne smete da zucnete. Zato cete i zavrsiti tamo gde treba. U zaboravu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here