Džoli Mijatović: Malina će kao trener doneti novu energiju u Borac

0
1144

ČAČAK – Košarkaški trener Dejan Mijatović kaže da je imenovanje Marka Marinovića Maline na poziciju prvog trenera Borca odlična stvar za čačansku košarku.

Veruje u Marka Marinovića: Dejan Džoli Mijatović

Nekadašnji igrač i trener Borca, dugogodišnji i izuzetno uspešni selektor mlađih reprezentativnih kategorija Jugoslavije i Srbije, sada koordinator svih selekcija nemačkog Oldenburga, u izjavi za Morava info nije krio privrženost Marku Marinoviću, navodeći da će njegov trenerski angažman uneti novu košarkašku energiju u gradu na Moravi.

Malina je moja duša, obožavam ga. Trenirao sam ga još u kadetima i juniorima. Njegov ulazak u prvi tim zakođe je vezan i za moj početak trenerske karijere. Svakako hrabar potez iz igračkog dresa ući u trenerske vode. U ovom momentu je najvažnije pružiti mu podršku. Ne sumnjam da će ga čačanska košarkaška publika podržati, jer on je ljubimac navijača. Znam koliko voli Borac i nadam se da će organizacione strukture kluba to prepoznati. On može da unese novi momenat u čačansku košarku, novu energiju i novu širinu, budući da je igrao u mnogim ozbiljnim evropskim i domaćim klubovima, i mislim da je Malina na klupi Borca ono što je čačanskoj košarci potrebno – kaže popularni Džoli za Morava info.

Prema njegovim rečima, Marinović ima izuzetan potencijal da postane ozbiljan košarkaški trener.

O njegovim liderskim kvalitetima razgovarao sam svojevremeno i sa Svetislavom Pešićem. Rekao mi je da njegov doprinos nije bio samo igrački, već je bio produžena ruka trenera, držao je svlačionicu, imao veliki autoritet među saigračima i uticaj na mlade igrače. Sada tu svoju energiju i personaliti koji ga je krasio kao igrača treba da pretoči u trenerski posao. Ovo može da bude zaista lepa priča za čačansku košarku – zaključio je Džoli Mijatović.

Izvor. Morava info

Prethodni članakZavršen drugi krug prijemnih ispita na FTN i Agronomskom fakultetu
Sledeći članakSudar kombija i autobusa u Parmencu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here