Epidemiolozi: 90 odsto zaraženih u Čačku imalo veze sa osamnaestim rođendanom

2
1685

ČAČAK – Na odeljenju infektivne nege u poslednja 24 sata primljena su četiri pacijenta sa simptomima zaraze koronavirusom i sada ih je u tom medicinskom bloku čačanske bolnice ukupno 12. Svi su, kako se navodi i izveštaju Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka, u relativno dobrom stanju.

Na dečjem odeljenju nalazi se jedna sedmogodišnja devojčica, za koju bi u toku dana konačno trebalo da budu poznati rezultati analize na virus kovid-19.

Prema proceni epidemiologa, više od 90 odsto zaraženih su vezani za nulti kontakt. Ocenjeno je da su u Čačku radi o proslavi rođendana na kojem je bila mlađa žena iz Nemačke, za koju se ispostavilo da je bila inficirana kovidom-19 pre nego što je došla u Srbiju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Ljubić i u Domu zdravlja bilo je ukipno 17 pregleda pri čemu u Ljubiću 15, a u Domu zdravlja dva. Troje je upućeno u kućnu izolaciju. U Dečijem dispanzeru tokom noći su bila dva pregleda.

Na osnovu izveštaja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje, konstatovano je da je od 7. marta do danas kod 14 osoba izolovano prisustvo korona virusa. Njih 10 je iz Čačka, dvoje iz Lučana, a po jedan iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačansku bolnicu stiže 400 skafandera
Sledeći članakProba male mature posle Uskrsa, početak školske godine možda 15. septembra

2 KOMENTARA

  1. Pa da li je moguće, kakva neozbiljnost prema sebi i drugima znala je da je bolesna i dišla na takav skup, mlada školovana, takve ljude treba kazniti kao u Nemačkoj i drugim normalnim zemljama.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here