EPS: Dezinformacije o pametnim brojilima i uvećanim računima

7
426

Na društvenim mrežama i u nekim medijima pojavila se dezinformacija jednog od udruženja za zaštitu potrošača u kojoj se pametna brojila i daljinsko očitavanje dovode u vezu sa uvećanim računima za električnu energiju kod jednog broja potrošača, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

  • Istina je potpuno drugačija – i mehanička i pametna brojila u Srbiji se u ovom trenutku očitavaju ručno – navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, proces ugradnje pametnih brojila je počeo, ali je primena sistema daljinskog očitavanja usporena zbog hakerskih napada na EPS i radi dodatnog podešavanja zaštite sistema daljinskog očitavanja brojila.

EPS trdi da je sistem dodatno zaštićen u koracima koji se trenutno realizuju u postupku uspostavljanja daljinskog očitavanja u skladu sa evropskom praksom.

  • Širenjem lažnih informacija i proizvoljnih ocena građani se dovode u zabludu i nanosi se šteta svima. Daljinsko očitavanje onemogućava bilo kakvu grešku u očitavanju i biće sprovedeno u najkraćem roku, kako bi se primenio sistem koji će pomoći i građanima da lakše prate svoju potrošnju. Upravo se zbog precizno očitanog stanja, jedne od stavki na računu koji izdaje snabdevač, i ugrađuju pametna brojila koja su besplatna za potrošače – ističe se u saopštenju kompanije.

Izvor: Beta

Prethodni članakSve više mladih ulaže u privatne penzije u Srbiji
Sledeći članakManojlović: Meč u Železniku verovatno najvažniji u sezoni

7 KOMENTARA

  1. Pa to je jos gore ako ocitavate rucno ili su vam radnici nepismeni ili boravi ili ne izlaze na teren jer upisano stanje nema veze sa trenutnim stanjima na brojilima po selima SRAMOTA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here