Evo gde je Vučić poslao Babića na letovanje

1
1372
Sopot; foto: Wikipedia/Miomir Magdevski

Ljudi iz okruženja ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića postali su vlasnici vrednih nekretnina od Vrnjačke banje do Kosmaja – kao da je na njih mislio Aleksandar Vučić kada je rekao da je potrebno letovati u Sopotu, a ne u skupim stranim odmaralištima, piše BIRN.

Kada je Vučić na sednici glavnog odbora SNS u junu prekorio stranačkog kolegu Zorana Babića što putuje na Brione i posavetovao ga da letuje u Sopotu, deo javnosti je reagovao sa podsmehom.

Međutim, kako piše BIRN, u ataru sela Nemenikuće na obodu Kosmaja, blizu Sopota, stambeni objekat od 1.200 kvadrata i sportski teren iste veličine gradi Darko Đurović, bratanac člana SNS-a i bivšeg direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića.

Njegov prvi komšija u Sopotu je Aleksandar Papić, blizak prijatelj i saradnik ministra policije Nebojše Stefanovića, piše BIRN.

Njihova imanja deli ograda, a na placu Papića postoji objekat koji bi mogao da se okarakteriše kao vikendica za odmor, sa prostranim tremom i malim terenom za basket koji ima tartan kao podlogu – navodi se u istraživanju.

BIRN je ranije pisao da je Papić dovođen u vezu sa slučajem preuzimanja hotela Šumadija na Banovom brdu. On je tada, predstavljajući se da radi u ime ministra Stefanovića, vlasniku hotela ponudio povraćaj vlasništva nad hotelom u nameri da izgladi stvari. Stefanović je kasnije demantovao da je bilo ko pregovarao u njegovo ime u ovom poslu.

Papić je takođe suvlasnik kompanije Alkantara, koja je 2015. godine kupila hotel Slaviju, koji se danas zove Tonanti, o čemu je pisala Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Nedugo nakon kupovine, Alkantara je hotel prodala, a sadašnji vlasnik je Darko Đurović, objavio je KRIK početkom avgusta.

Sada je to najveći i najskuplji hotel u banji sa skoro 12.000 kvadrata. Najeftinije prenoćište je 100 evra, a u sklopu hotela je spa centar i kompleks bazena za koji dnevna karta košta 2.000 dinara za posetioce van hotela – navodi BIRN.

Izvor: BIRN, Nova ekonomija

Prethodni članakOdređeni treneri juniorske, kadetske i pionirske selekcije KK Borac
Sledeći članakFrancuski film “Fijuk vetra“ pobednik “Animanime 2019“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here