Evo ko u Čačku ima prioritet prilikom testiranja na koronavirus

2
2767
Foto: Reuters/Andreas Gebert/File pfoto

ČAČAK – Prioritet prilikom testiranja na prisustvo koronavirusa imaju pacijenti hospitalizovani na infektivnom odeljenju, zdravstveni radnici, kao i osobe koje su provele 14 dana u izolaciji.

Ovaj principom, kako saznajemo, vode se u čačanskom Zavodu za javno zdravlje u Čačku, poštujući preporuke koje o tome doneo Republički štab za borbu protiv koronavirusa.

Pacijenti primljeni na infektivno odeljenje bolnice testiranju podležu kako bi se utvrdilo da li su zaraženi, a za osobe koje su bile u dvonedeljnoj samoizolaciji da bi bilo utvrđeno da ne mogu biti prenosioci zaraze.

U Čačku prioritet imaju i zdravstveni radnici, pre svega sa odeljenja i iz službi gde su već evidentirani oboleli iz redova lekara, medicinskih sestara i tehničara.

Trudili smo se da uradimo analize prvo zdravstvenim radnicima Čačka iz Opšte bolnice, sa odeljenja ortopedije i hirurgije, kao i laboratorije, da bismo mogli ponovo da imamo pun format našeg zdravstvenog sistema – rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, Od 37 zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje, koji su bili su u samoizolaciji, njih 36 vratilo se na posao. U toj službi, podsetimo, evidentirano je dvoje zaraženih. Obe su doktorke, jedna iz Čačka, a jedna iz Gornjeg Milanovca.

Ukoliko u narednom periodu bude u opticaju više testova, biće testirani i oni koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, kako bi se što efikasnije zaustavilo širenje zaraze.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMilovanović pretio policiji zbog podnete krivične prijave: Nekome će leteti glava!
Sledeći članakU Beograd prebačeno 11 pacijenata sa infektivnog odeljenja čačanske bolnice

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here